Spectacol-eveniment pe scena Teatrului din Focșani, cu număr limitat de spectatori. Intrarea este LIBERĂ!

0
185

Teatrul Municipal Focșani va găzdui luni, 17 octombrie, un spectacol de excepție, eveniment unic pentru oraș, care are un număr limitat de reprezentații în doar opt orașe din toată țara. “Foamea noastră cea de toate zilele”, o piesă în care publicul va avea un rol activ, se vrea a fis o experienţă imersivă care îşi propune să exploreze natura sărăciei din România, relaţia dintre schimbare socială reală şi procesul artistic, conflictul dintre realitate şi ficţiune şi felul în care spectatorul îl consumă în timpul participării la un spectacol.

Timp de 2 ore și jumătate, cât durează piesa, 40 de spectatori din Focșani au șansa de a participa la un eveniment unic, un spectacol care recent a primit Premiul de originalitate la Festivalul Maratonul Teatrului Independent.

Spectacolul face parte dintr-un turneu de teatru imersiv, care are loc în perioada 3 octombrie – 15 noiembrie, cele opt orașe în care ajunge fiind București, Tîrgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Focșani, Buzău, Constanța, Călărași și Brăila.

Spectacolul are în prim-plan viața unui focșănean, Septimiu Bazilescu Ariston, de la a cărui trecere în neființă s-au împlinit recent 20 de ani.

“Septimiu Bazilescu Ariston provine dintr-o mare familie de boieri din zona Focșani. A avut o pasiune pentru chimie alimentară încă din anii liceului. La naționalizare, familia lui pierde totul. Bazilescu încearcă să fugă din țară împreună cu soția sa, Iulia. Este arestat și ajunge în diferite pușcării: Balta Brăilei, Canal, Poarta Albă. În 1962 primește o bursă Rockefeller și pleacă în America. NASA îl angajează în cercetările nutriționale pentru astronauți, în cadrul programului Apollo. Bazilescu este expulzat în 1970 de statul american și revine în România. În 1990, dezgustat de ce li se întâmplă unora ca Ion Rațiu sau Corneliu Coposu, Bazilescu intenționează să aplice în Berceni, locul unde a locuit foarte mult timp și a cunoscut cea mai cruntă sărăcie și foame, programul său social, ’Foamea noastră cea de toate zilele’, care își propune să eradicheze ideea de foame la nivelul micro-comunităților ”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Teatru Educațional REPLIKA.

Intrarea la spectacol este LIBERĂ, dar se face doar pe bază de rezervare.
Rezervările pot fi făcute la tel: 0732101860 / 0787714551 / centrulreplika@gmail.com

Mai multe detalii găsiți AICI 

Foamea noastra cea de toate zilele 4 - Spectacol-eveniment pe scena Teatrului din Focșani, cu număr limitat de spectatori. Intrarea este LIBERĂ!

Foamea noastra cea de toate zilele 3 - Spectacol-eveniment pe scena Teatrului din Focșani, cu număr limitat de spectatori. Intrarea este LIBERĂ!

Foamea noastra cea de toate zilele 2 - Spectacol-eveniment pe scena Teatrului din Focșani, cu număr limitat de spectatori. Intrarea este LIBERĂ!

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here