Spitalele pot iniţia negocieri pentru achiziţionarea de dezinfectanţi în regim de urgenţă

0
341

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice transmite că spitalele pot achiziţiona produse de dezinfectare prin negociere publică fără anunţ, în regim de urgenţă, cu o durată de numai 3-5 zile, în concomitent cu licitaţiile publice de mai lungă durată, pentru a-şi asigura necesarul după retragerea produselor HexiPharm.

Potrivit unui comunicat al instituţiei guvernamentale, în cazul în care spitalele au reziliat contractele/acordurile-cadru prin care erau achiziţionate dezinfectanţi de la societatea HexiPharm, “se desprinde concluzia că aceste unităţi au rămas în momentul de faţă fără produsele dezinfectante necesare desfăşurării activităţii medicale zilnice”.

ANAP informează că în această situaţie unităţile spitaliceşti au obligaţia de a iniţia o procedură de achiziţie publică pentru atribuirea unui nou contract pentru furnizarea de produse dezinfectante la standardele adecvate pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii medicale. Ministerul Sănătăţii a făcut publice, joi seară, rezultatele ultimelor teste de concentraţie efectuate în cazul produselor Hexi Pharma, potrivit acestora substanţele active fiind diluate şi de 4.200 de ori faţă de valoarea declarată.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.