Spitalul Județean avertizează că aparatul de radiologie de la TBC se poate defecta din cauza lucrărilor de reabilitare din secție!

0
192

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani atrage atenția că se continuă șicanele din partea Consiliului Județean Vrancea, care, în încercarea de a pune bețe în roate actualei conduceri, riscă să creeze o pagubă imensă, în dauna pacienților. Este vorba despre lucrările de reabilitare la Secția TBC a unității, care, prin natura lor, pot defecta iremediabil aparatul de radiologie. În acest context, managerul interimar al Spitalului Județean atrage atenția că lucrările trebuie efectuate în așa mod încât aparatura unității să nu fie afectată. Aparatul de radiologie a rămas în secția TBC, secție care deservește bolnavii din tot județul, dar cu care totodată sunt efectuate investigații pacienților covid. În acest moment, spitalul nu are un alt spațiu unde să mute aparatul și, chiar dacă ar fi găsite soluții, orice intervenție efectuate cu ocazia mutării ar produce defecțiuni. În plus, chiar dacă nu ar exista aceste probleme expuse deja și s-ar lua decizia deplasării aparatului, mutarea ar dura mai mult decât reabilitarea. Din acest motiv, singura soluție ar fi o colaborare între autorități, respectiv spitalul și consiliul județean.

Consiliul Județean Vrancea nu dă nici măcar doi bani pe sănătatea pacienților cu TBC sau a celor infectați noul coronavirus. Noi am solicitat Consiliului Județean Vrancea, printr-o adresă scrisă, să avem o întâlnire de lucru cu specialiști radiologi, cu reprezentanți ai firmei constructoare, pentru ca, împreună, să găsim o soluție pentru funcționarea aparatului de radiologie din Secția TBC, ce urmează a intra în reabilitare. Din păcate, din partea Consiliului Județean nu am găsit înțelegere și, mai mult, ni s-a transmis că am avut destul timp la dispoziție, însă nu au dorit un dialog normal, constructiv, în favoarea personalului medical și al pacienților. Marian Oprișan nu vrea să înțeleagă că aparatul de radiologie ce deservește bolnavilor mai sus amintiți nu poate fi mutat din secția TBC, deoarece se poate defecta, capsula se poate devida și nu va mai fi funcțional. La nivelul spitalului, în urma analizei situației existente, am găsit o rezolvare prin crearea unui circuit extern pentru pacienții noștri și pentru ca aparatul să rămână în continuare în Secția TBC, de unde nu poate fi mutat. Constructorul ar trebui doar să lucreze cu ceva mai multă atenție, pentru ca vibrațiile să nu afecteze funcționarea aparatului iar reabilitarea termică să se facă într-un timp cât mai scurt”, a subliniat managerul Codruța Neagu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.