Spitalul Județean Focșani, printre primele din țară care refuză șpaga

2
2127
Spitalul Judeţean Focșani este printre primele unități sanitare din țară și primul din județ care a obţinut un certificat ISO pentru combaterea corupţiei în instituţie.

Măsurile au ca scop eradicarea șpăgilor pe care pacienții sau aparținătorii le dau medicilor și asistenților. Certificarea spitalului cu acest standard urmăreşte ca pacienţii să aibă acces egal la serviciile medicale, indiferent de poziţia socială, veniturile acestora sau eventualele plăţi informale către personalul medical. Măsurile care vor fi adoptate vor viza descurajarea practicilor incorecte care se referă la bani daţi în plic sau strecuraţi în buzunarul halatului alb. Standardul internațional Sistemul ISO 37001/2016 de management anti-mită va fi aplicat în mai multe etape. Alături de acest standard va fi implementat și Serviciul audit de certificare, recertificare si supraveghere ISO 9001/2015.

“Aceste Standarde ne vor ajuta sa punem in aplicare măsuri rezonabile pentru a preveni, a detecta și a lupta împotriva mitei, crescand astfel calitatea actului medical desfasurat in catre Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani.”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Loading...

2 COMENTARII

 1. Când s-a întâmplat așa ceva?
  Eu știu că dacă nu dai nu te băga nimeni în seamă!!
  Numai minciuni gogonate….
  Astea sunt știri cum nu se mai primește șpagă…
  Unde? În ce spital?
  Cu siguranță nu la Pantelimon!!
  Deșteptarea din prostime, haideți să ne unim să ne împotrivim corupților!!

 2. SOTUL meu a fost internat la sectia de chirurgie a Spitalului jud. si in data de 07-02-2019 a fost operat de hernie inghinală de DL DR CIOCAN. Pe această cale îi multumim d-lui dr si colectivului sectiei pentru profesionalism,disciplina si corectitudine. Deci se poate dragi vrânceni pentru că ”OMUL SFINTESTE LOCUL ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.