Spitalul Județean, în deficit de personal: anunță azi că angajează medici, însă documentele se pot depune începând de vineri, 22 mai

0
878

Lipsă acută de personal la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, unde medicii nu mai reușesc să facă față. Deficitul nu este de acum, iar în ultimii ani au mai fost făcute angajări. Însă de două luni, cazurile de coronavirus apărute în rândul cadrelor medicale au afectat și mai mult spitalul. O spunea vineri chiar managerul interimar al unității, medicul stomatolog Codruța Neagu. Într-adevăr, mulți dintre cei infectați s-au vindecat, însă mai au nevoie de recuperare. Managerul interimar a precizat că în urmă cu două săptămâni în jur de 120 de cadre medicale fuseseră confirmate cu COVID-19. „La momentul de față avem 61 de cadre medicale – 5 medici, 4 asistenți, 10 infirmiere, 2 îngrijitoare, iar restul din alte categorii. Suntem în scădere și ne bucurăm, pentru că avem nevoie de cadre medicale”, spunea managerul interimar, neuitând să sublinieze că, în doar o săptămână de când deține funcția de conducere, au venit patru medici noi.

Am reușit să încheiem două contracte cu doi medici infecționiști rezidenți și cu un cardiolog, un medic specialist, care vine de la Spitalul Buhuși. După cum știți, noi avem un deficit de cadre medicale, mai ales pe această Secție de Cardiologie. Pentru celelalte posturi pentru care am dorit să facem angajări nu a existat nicio solicitare. În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) s-a mai luat legătura cu un medic urolog, care își pune disponibilitatea pentru a veni să lucreze la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Avem nevoie iarăși de ajutorul autorităților locale, pentru a ne sprijini și în ceea ce privește cazarea acestor medici, să vedem ce putem face, pentru că sunt medici din exterior și este o problemă.

În acest moment este închisă Secția de Urologie din lipsă de personal. La Nefrologie se suplinesc, se lucrează în ture și există medic pentru a asigura tratamentele pacienților. Avem nevoie urgent la Urologie, Cardiologie, Infecțioase… avem nevoie de un număr cât mai mare de medici. Ca să dau exemplu Secția de Cardiologie, avem un singur medic – o doamnă doctor, și este foarte greu să facă față. De aceea este ajutată și de medicii de la Interne. Este foarte greu să acoperim și gărzile, pentru că avem un număr de 57 de paturi. Îmbucurător este că în momentul în care am venit, am reușit să aducem patru medici. Și sperăm ca în continuare să aducem medici noi”, spune aceasta vineri.

Între timp, azi, 25 mai, Spitalul Județean a încărcat pe pagina oficială de internet un anunț de angajare. Potrivit documentului însă, „candidații vor depune dosarele de participare în perioada 22.05 – 26.05, ora 16.00”. Selecția dosarelor va fi făcută pe 27, zi în care, până la ora 16.00, vor fi publicate și rezultatele. „Persoana declarată admis la selecția de dosare va fi încadrată pe perioadă determinată, pe postul pe care a candidat, începând cu data de 28.05”.

angajari spital - Spitalul Județean, în deficit de personal: anunță azi că angajează medici, însă documentele se pot depune începând de vineri, 22 mai

Angajările sunt fără concurs, pe o perioadă de până la 6 luni: un medic rezident anul IV în specialitatea radiologie și imagistică medicală, doi medici în specialitatea medicină internă, patru medici în specialitatea medicină de urgență sau medicină de familie și curs de urgențe prespitalicești, patru medici în specialitatea radiologie și imagistică medicală, patru medici în specialitatea cardiologie, doi medici în specialitatea ATI și trei medici în specialitatea boli infecțioase.

Ultima angajare pe bază de dosare s-a finalizat pe 26 aprilie, în starea de urgență. Pe lângă posturile de asistenți medicali, infirmiere șamd, au ajuns în spital doi medici rezidenți Obstetrică ginecologie și un medic specialist la Medicină Legală. În spate, în anunțul de angajare se arăta că Spitalul Județean avea nevoie de  2 medici rezidenți anul V specialitate obstetrică-ginecologie, un medic în specialitatea obstetrică-ginecologie, un medic – medicină internă, patru medici – medicină de urgență, trei medici – radiologie și imagistică medicală cu competență CT, un medic – medicină legală, un medic – gastroenterologie, patru medici – cardiologie, doi medici – neonatologie, șapte medici – ATI, trei medici – pneumologie și șase medici în specialitatea boli infecțioase. Toți aceștia erau căutați ca structură de sprijin epidemiologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.