Sponsorii, darnici cu pompierii. Ce donații a primit ISU Vrancea în 2015!

1
314

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit anul trecut sponsorizări de peste două milioane de lei. De la căşti de protecţie şi scaune până la echipamente IT şi maşini. Cele mai mari sponsorizări au ajuns la Inspectoratul General şi la Inspectoratele din Timiş şi Suceava, după cum reiese din lista făcută publică în timp ce ISU Vrancea a primit sponsorizări în cuantum de 92. 626 de lei.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a primit în 2015 materiale de construcții,  mobilier, tehnică de calcul și consumabile IT, obiecte de inventar, instalații sanitare, materiale electrice, papetărie, mijloace fixe, materiale pentru interenție, material lemnos și echipamente de protecție. Toate aceste donații au fost făcute de Asociația Pompierii vrânceni.

 Lista a fost publicată la ordinul ministrului de Interne, Petre Tobă, după ce, în urma incendiului de la #Colectiv, s-au lansat acuzaţii că unele firme făceau donaţii pentru a scăpa de controalele ISU.

Pe viitor, însă, toate inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ar putea fi obligate să afişeze pe site-ul propriu fiecare sponsorizare, conform noului proiect de ordin, aflat în dezbatere publică.

Astfel, pompierii nu pot accepta bani sub formă de împrumut sau donaţii făcute cu scopul de a obţine un avantaj economic. Cum nu pot accepta nici ofertele care ar putea afecta independenţa şi imparţialitatea în luarea deciziilor. Contractele vor trece şi prin filtrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.