Sprijin pentru aproape 100.000 de elevi din familii defavorizate! MIPE a virat banii pentru îmbrăcăminte și rechizite

0
109

Elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi, în anul școlar 2022-2023, tichete în valoare de 500 de lei ce pot fi folosite pentru achiziționarea de rechizite și haine. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru un număr de 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preșcolari și elevi din familii defavorizate. Astfel, începând de mâine (n.r. marți), sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program. Suma totală virată astăzi beneficiarilor este de 48,9 milioane lei. „Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educație este esențial pentru a se putea încadra, ca adulți, pe piața muncii, însă de cele mai multe ori condițiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon școlar. Ajutorul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat preșcolarilor și elevilor vulnerabili și în acest an școlar reprezintă, pentru mulți dintre ei, șansa de a merge în continuare la școală. Mă bucur că am reușit să facem astăzi plățile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Cine beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

„Cardurile pentru beneficiarii deveniți eligibili începând din acest an școlar vor fi emise și distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie. Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se vor acorda în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate. Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere. În anul școlar precedent, bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 a fost de 122 milioane de lei, pentru aproximativ 245.000 de beneficiari”, se mai arată în comunicatul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.