Sprijin pentru copiii „stranierilor” (FOTO)

0
335

 

cresco-proiect-cj-jdv

„CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” este numele unui proiect, care a fost lansat astăzi la Consiliul Județean Vrancea.

Scopul proiectului este facilitarea reintegrării sociale şi educaţionale a copiilor remigraţi (copii reveniţi în România după o perioadă petrecută în străinătate) prin implementarea unor măsuri active care să vizeze atât consilierea psiho-educaţională a copiilor, cât şi dezvoltarea competenţelor părinţilor şi specialiştilor care sunt implicaţi în educarea acestor copii. Pentru atingerea acestui scop, vor fi înființate trei centre, la Focșani, Mărășești și Adjud, unde copiii care au probleme de adaptare odată reveniți din străinătate vor avea parte de consiliere și sprijin, alături  de părinți.

cresco-proiect-cj-jdv-6

Vor fi deschise trei centre zonale psiho-pedagogice, unde copiii vor beneficia de consiliere psihologică, de ajutor în ceea ce privește orele desfășurate la clasă. Vor primi, atât ei, cât și părinții lor, în primul rând ajutor emoțional, a declarat Daniela Tamaș, manager de proiect.

Proiectul „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” se adresează unui număr de 300 de beneficiari.

În prezent, în școlile din județul Vrancea învață peste 750 de copii care au revenit, cu sau fără părinți, din străinătate, și care au dificultăți de adaptare la școală.

cresco-proiect-cj-jdv-5

cresco-proiect-cj-jdv-4

 

cresco-proiect-cj-jdv-3

 

cresco-proiect-cj-jdv-2

 

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.