SRI selectează 10 specialişti în IT şi securitate cibernetică, cu vârste între 14 şi 30 de ani

0
319

Serviciul Român de Informaţii selectează 10 specialişti în IT şi securitate cibernetică, cu vârste între 14 şi 30 de ani, pentru un concurs european organizat în parteneriat cu mai multe firme de software şi care va avea finala în noiembrie, la Dusseldorf, în Germania.

Înscrierile pentru concursul “European Cyber Security Championship 2016” au loc în perioada 8-14 mai. La sfârşitul lunii iunie va fi selecţia, în urma unor exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering, precum şi simulări de prezentări publice.

“Destinat persoanelor cu abilităţi în domeniul IT, concursul este o iniţiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) şi se derulează în conformitate cu Planul de Acţiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE”, se arată într-un comunicat al SRI transmis miercuri.

Competiţia are ca scop identificarea şi atragerea tinerilor care au cunoştinţe în domeniul IT şi mai ales în cel al securităţii cibernetice, dar şi conştentizarea vulnerabilităţilor de securitate în mediul virtual.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here