Start înscrierilor în clasa pregătitoare. Părinţii pot vizita şcolile şi vorbi cu învăţătoarele

0
107

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018 încep luni și se încheie în 30 martie, iar părinții pot vizita școlile și pot vorbi cu învățătoarele în Ziua Porților Deschise, care va fi organizată până pe 2 martie.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv.

La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscriși și ei, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima etapă de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar începe în 27 februarie și se încheie în 16 martie.

A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 și 30 martie, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc până pe 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse și asistență educatională.

Fiecare unitate de învățământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua Porților Deschise, în perioada 23 februarie – 2 martie, pentru părinții care vor să viziteze spatiile școlare și să discute cu cadrele didactice.

Circumscripțiile școlare, planul de școlarizare, numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfășurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum și adresele unităților la care se desfășoară evaluarea psihosomatică vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare județene, precum și ale unităților de învățământ.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.