START înscrierilor în învățământul profesional!

0
193

De luni, 8 iunie, s-a dat startul înscrierilor în învățământul profesional, care se adresează absolvenților de gimnaziu ce nu vor să urmeze cursurile unui liceu, ci vor să se orienteze către o meserie și studiu pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Potrivit oficialilor din Inspectoratul Școlar Vrancea, de luni şi pană vineri se eliberează fişele de înscriere pentru învăţământul profesional şi tehnic, de către şcolile absolvite iar până pe 15 iunie, absolvenţii de gimnaziu îşi pot depune fişele de înscriere la şcolile care au învăţământ profesional şi tehnic.

Conform acelorași surse din IȘJ Vrancea, în anul școlar următor, în județ vor funcţiona 16 clase de învăţământ profesional şi tehnic în nouă unităţi şcolare.

Astfel, clase de profesională vor funcționa la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani, la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”, la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focşani, la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, la Colegiul Tehnic „Gh. Balş” Adjud, la Liceul Tehnologic Odobeşti, la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu și la Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra.

Elevii care vor opta pentru aceste clase de profesională au de ales între specializări de operator la producerea semifabricatelor pe bază de lemn/operator fabricarea cherestelei, pădurar-silvicultură, mecanic auto, confecţioner produse textile, bucătar, tâmplar universal, brutar-patiser, tinichigiu vopsitor auto, comerciant-vânzător, lucrător în agricultură ecologică, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.