Ştergeţi reţetele care se referă la carne, pentru copii de şase luni! Delete!

0
377

Precizări extrem de importante din partea unui medic specialist după ce mai mulți copii din țară au ajuns în stare gravă la spital, au nevoie de dializă, iar viața lor atârnă de un fir de ață.

Potrivit medicului Mihaela Bălgrădean, șeful secției de Nefrologie a Spitalului Marie Curie, carnea se introduce în meniul copiilor de la vârsta de 10 luni, nicidecum înainte. Ar fi bine să ştergeţi reţetele care se referă la carne la şase luni, a adăugat medicul. Precizările specialistului au fost făcute după ce în ultima vreme au ajuns la spital, în stare gravă, cu sindrom hemolitic uremic, mai mulți bebeluși, 3 dintre ei neputând fi salvați. Zilele trecute, la spital, un bebeluș de 6 luni a fost adus la spital în stare critică după ce a consumat supă cu carne, iar altuia de 7 luni i-au fost date sarmale.

„Copilul care a mâncat supă se simte acum mai bine, nu va avea de urmat o procedură de dializă în continuare, dar rămâne în observaţie. Cel căruia i s-au dat sarmale nu se simte la fel de bine, boala lui e în plină desfăşurare, s-a instituit procedura de dializă, va avea nevoie de terapie susţinută în continuare, cel puţin două săptămâni”, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean.

Aceasta a subliniat că în niciun fel nu este indicată carnea la şapte luni şi jumătate, pentru că în nicio prescripţie de diversificare nu figurează carnea la această vârstă.

„Tubul digestiv nu este maturizat. Ar fi bine să ştergeţi reţetele care se referă la carne la 6 luni. Delete acele reţete! Carnea se introduce de la 10 luni, şi în niciun caz carne procesată, chifteluţe, mici, perişoare – cum am întâlnit în multe din cazurile de sindrom hemolitic uremic în ultimii ani”, a explicat medicul.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.