Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăLifestyleSterilizatoare UV pentru apă în piscine și bazine olimpice

  Sterilizatoare UV pentru apă în piscine și bazine olimpice

  Apa din piscine și din bazinele olimpice, folosită în comun de un număr mare de persoane, este un mediu propice pentru dezvoltarea de microorganisme periculoase. Pe cât de relaxantă și plăcută poate fi experiența înotului, pe atât de riscantă pentru sănătate se poate dovedi, dacă apa nu a fost tratată corespunzător. Purificarea cu clor lasă substanțe reziduale iritante pentru piele, ochi, mucoase și căile respiratorii. În plus, unii germeni rezistenți la clor pot provoca infecții digestive grave. O soluție eficientă pentru dezinfecție, economică și sigură pentru sănătatea utilizatorilor o reprezintă sterilizarea cu lumină UV germicidală.

  Instalarea de sterilizatoare UV apă în piscine și bazine olimpice oferă o serie de beneficii considerabile atât pentru înotători, cât și pentru firmele care gestionează aceste spații de agrement și antrenamente sportive.

  Cum funcționează sterilizatoarele UV pentru apă în piscine și bazine olimpice?

  Sterilizatoarele UV pentru apă în piscine și bazine olimpice folosesc radiația ultravioletă pentru a distruge microorganismele și a trata apa într-un mod eficient și ecologic. Apa se menține curată, iar pericolul virusurilor, bacteriile și mucegaiurilor este eliminat. Înotul se face astfel fără grija infectării cu microorganisme care cauzează diverse afecțiuni la nivel gastrointestinal, precum și boli de piele, ochi sau simptome respiratorii la persoanele sensibile sau alergice.

  Procesul de sterilizare

  Procesul de sterilizare are loc prin expunerea apei din bazin la radiația ultravioletă produsă de lămpi UV. Lumina germicidală cauzează ruperea lanțurilor ADN și ARN ale microorganismelor din apă, făcându-le incapabile să se mai reproducă. Inactivați astfel, germeni ca E. Coli, Giardia sau Clostridium nu mai reprezintă un pericol pentru sănătatea utilizatorilor piscinei sau bazinului olimpic.

  Eficiență ridicată

  Sistemele inteligente de acțiune ale sterilizatoarelor UV dispun de senzori care le adaptează funcționarea în funcție de debitul apei, ceea ce implică un consum redus de energie. Apa este purificată eficient de germenii cu potențial periculos pentru sănătatea oamenilor. Sterilizatoarele se întrețin ușor, iar lămpile UV, garantate pentru mii de ore de funcționare, se înlocuiesc în condiții de siguranță. Consumul de apă necesar pentru curățarea bazinelor și diluarea apei tratate cu clor se reduce substanțial.

  Fără produse secundare

  Dezinfecția UV este un tratament fără substanțe chimice, fără clor, deci fără cloramine responsabile pentru iritații ale pielii, ochilor și ale căilor respiratorii. Totodată, echipamentele care vin în contact cu apa sunt ferite de riscul coroziunii produse de folosirea clorului pe termen lung.

  Recomandarea SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTIONS

  Pentru o apă curată și sigură din punct de vedere microbiologic în piscine și bazine olimpice, Spectra Professional UV Solutions recomandă sterilizatoarele SwimLine de la Nuvonic.

  Acestea funcționează cu lămpi UV de presiune medie, cu rol dublu: pe de o parte, asigură o dezinfecție eficientă și o distrugere în proporție de 99,99 % a microorganismelor din apă, iar pe de altă parte descompun monocloramina, dicloramina și tricloramina, compuși chimici ce provoacă iritarea ochilor și a pielii, dureri de cap și mirosuri neplăcute.

  Sterilizatoarele UV SwinLine se integrează ușor în instalația existentă, ocupând doar 1/10 din spațiul echipamentelor de ozonare, și pot fi utilizate atât în piscine și bazine cu apă dulce, cât și în cele cu apă sărată. Dispozitivele concepute de Nuvonic sunt prevăzute cu un sistem de ajustare automată a puterii lămpii UV în funcție de debit, pentru a reduce consumul de energie electrică.

  Beneficii ale utilizării sterilizatoarelor UV în piscine și bazine olimpice

  Dezinfecția cu o soluție profesională UV a apelor din piscine și bazine olimpice are o serie de beneficii pentru deținătorii de astfel baze de agrement. Acestea se pot contabiliza în mod direct, prin intermediul facturilor la energie sau la cele rezultate din procedeele de întreținere a bazinelor și din tratarea apei, precum și în mod indirect, prin gradul de satisfacție al utilizatorilor spațiilor destinate înotului și relaxării.

  Apa sigură și curată

  Orice antreprenor care deține o afacere care are ca obiect administrarea de spații de agrement de tip piscine, bazine de înot sau centre Spa își propune să ofere cele mai bune servicii clienților săi. O apă sigură și curată este o condiție esențială în acest sens. Sterilizatoarele UV dezinfectează eficient apa, distrugând 99,99 % dintre germenii cunoscuți, chiar și pe cei rezistenți la clor, care se dezvoltă în apa folosită în comun de un număr mare de persoane. Se elimină astfel pericolul de îmbolnăvire, iar utilizatorii piscinei pot înota în siguranță în apa purificată microbiologic cu ajutorul luminii germicidale.

  Reducerea substanțelor chimice

  Folosirea unui sistem UV de dezinfecție permite firmelor care administrează piscinele și bazinele să utilizeze o cantitate mult mai mică de clor pentru tratarea apei, ceea ce înseamnă mai puțină coroziune a echipamentelor de alimentare din bazin și o cantitate mai mică de apă necesară pentru curățirea bazinelor și pentru diluarea clorului.

  În același timp, atât sterilizatorul SwimLine PQ IL, cât și SwimLine PH, ambele concepute de Nuvonic, produc lumină UV de la 200 până la 400 nm lungimi de undă, ideale pentru distrugerea mono-, di- și tricloraminelor, ceea ce se traduce pentru utilizatorii piscinelor în lipsa mirosului specific de clor din apă și din aerul de deasupra acesteia și în lipsa compușilor chimici din apă, responsabili cu iritațiile pielii, mucoaselor și ale căilor respiratorii. Experiența înotului este astfel sigură pentru sănătate și mult mai plăcută.

  Economii pe termen lung

  Pe termen lung, implementarea unui sistem UV pentru purificarea apei din piscine și bazine de înot permite realizarea de economii considerabile. Un sterilizator UV este de până la 5 ori mai ieftin de întreținut decât soluțiile mai vechi de tratare a apei, consumă puțină energie electrică datorită controlului automat al funcționării, prin senzorii de debit. Totodată, se diminuează consumul de substanțe chimice, reducându-se astfel și uzura și coroziunea sistemelor de alimentare cu apă și cheltuielile de curățare și întreținere a bazinului.

  Concluzii

  Sterilizarea UV pentru piscine și bazine de înot reprezintă o soluție eficientă și sigură de purificare a apei de microorganismele periculoase, dar și de compușii reziduali rezultați de la dezinfecția cu clor. Un sistem de sterilizare cu lămpi UV elimină garantat germenii, cloraminele reziduale, mirosurile neplăcute și asigură o apă curată și pură, pentru o experiență sigură, plăcută și confortabilă a înotului. Printre beneficiile înregistrate de firmele care administrează astfel de spații de agrement se numără consumul redus de energie, reducerea riscurilor de îmbolnăvire și cheltuielile mici de întreținere cu echipamentele de dezinfecție.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: „La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!”

  Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: "La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!"

  Sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox: Sfântul Andrei, apostolul ocrotitor al tuturor românilor

  Joi, 30 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol ANDREI, ocrotitorul românilor. Potrivit tradiției,...

  Horoscopul zilei de 30 noiembrie 2023

  Horoscopul zilei de 30 noiembrie 2023 spune că astrele îi sfătuiesc pe nativii zodiacului...

  Rufele uscate pe calorifer – risc de infectare a plămânilor cu Aspergillus

  Ai obiceiul să usuci hainele pe calorifer în timpul iernii? Cel mai probabil, da....

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...