Stingătoarele la control! Stocuri epuizate de teama amenzilor în trafic

0
1672

Poliţia Rutieră a declanşat, la nivelul întregii țări, acțiuni de control în cascadă, unul dintre scopuri fiind verificarea deţinerii de către conducătorii auto a trusei medicale și a stingătorului de incendii. Pare o banalitate, dar mulți șoferi nu au ce le trebuie în mașină, respectiv extinctorul, trusa medicală şi triunghiul reflectorizant, obligatorii în fiecare autovehicul. Iar dacă lipsa vestei ori triunghiului reflectorizant îi mai pot îndupleca pe oamenii legii să închidă ochii și să scrie doar un avertisment, la extinctor şi la trusa medicală sunt foarte mari şanse ca șoferii să pice testul. Nu neapărat pentru că șoferii nu le-ar avea în dotare, ci pentru că acestea pot avea termenele de valabilitate expirate.

De teama sancțiunilor, respectiv 5 puncte de penalizare, în ultima vreme magazinele specializate au fost luate cu asalt de focșăneni aflați în căutarea unui extinctor nou. Unele magazine au epuizat stocurile, în timp ce la firmele autorizate să distribuie stingătoare se stă la coadă.

Așa s-a întâmplat și miercuri după-amiază, când la o astfel de firmă de pe strada Tăbăcari din Focșani coada era până afară.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.