Stocurile de vaccin ROR, epuizate în Vrancea. Ce spune ministrul Sănătăţii!

0
133
În Vrancea, potrivit informărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, stocul de vaccin ROR, împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, a fost epuizat.

Situaţii similare sunt şi în alte judeţe precum Ilfov, Tulcea, Satu Mare, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Botoşani şi Argeş. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, în urma căreia mai mulţi bebeluşi au murit în ţară.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, miercuri, că va dispune achiziţionarea, în regim de urgenţă, a 115.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei, pentru două luni, iar, în paralel, vor fi demarate procedurile necesare achiziţiei dozelor pentru imunizare, potrivit programului naţional de vaccinare.

Din toamna anului trecut şi până acum, în România  au fost 4.025 de cazuri de rujeolă, dintre care 18 decese. Toate decesele au survenit la persoane nevaccinate, iar majoritatea îmbolnăvirilor a fost raportată tot la persoanele neimunizate.

Ca măsură de limitare a extinderii rujeolei a fost organizată şi se desfăşoară la nivel naţional o campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între nouă luni şi nouă ani.

Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.