Panciu: Străzile din zona centrală au fost reabilitate cu fonduri europene

0
198

Străzile din zona centrală a orașului Panciu au fost reabilitate datorită proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)“, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1: „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” Sub-domeniul: Centre urbane.

Investiția, valoare totală de 13.785.007 lei, a fost prezentată joi, 3 decembrie 2015, de primarul Iulian Nica, în cadrul seminarului de informare privind diseminarea rezultatelor proiectului, eveniment găzduit de Casa de Cultură.

Conferinta finala reabilitare strazi 7 - Panciu: Străzile din zona centrală au fost reabilitate cu fonduri europene

„Primăria Orașului Panciu finalizează unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană – «Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)», prevăzut de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Prin implementarea acestui proiect am urmărit dezvoltarea durabilă a oraşului Panciu prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de interes public, în vederea creşterii calităţii vieţii locuitorilor, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea atractivităţii zonei pentru potenţialii investitori. Investiția a favorizat reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere pe un număr de 18 străzi, prin executarea de structuri rutiere noi şi ranforsarea structurilor existente în vederea fluidizării şi îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie. Concomitent, a fost protejată infrastructura rutieră modernizată şi reabilitată, prin executarea unor colectoare de canalizare dimensionate corespunzător, înlocuirea şi îndesirea gurilor de scurgere“, a precizat primarul Iulian Nica.

Străzile incluse în proiect au fost: 1 Mai, George Coșbuc, Cooperației, Decebal, Mihai Viteazu, Mircea, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Independenței, Cracalia, Traian, Afumați, Ghiocei, Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Teilor, Eroilor și Libertății. Lucrările au inclus atât asfaltarea și modernizarea lor, precum și realizarea de marcaje longitudinale, pentru delimitarea benzilor de circulație și de marcaje transversale, corespunzatoare trecerilor de pietoni. De asemenea, au fost executate și lucrări de instalare a indicatoarelor rutiere, pentru siguranța circulației.

„Dorinţa noastră a fost ca lucrările prevăzute de acest proiect să respecte toate standardele actuale de calitate, întrucât este vorba despre o investiție majoră, care a implicat și o finanțare pe măsură. Reabilitarea străzilor va avea, pe termen lung, mai multe consecințe: reducerea evenimentelor rutiere şi împiedicarea disconfortului creat de ambuteiajele de trafic;  reducerea consumului de carburanţi, uleiuri şi lubrifianţi, lucru care determină îmbunătăţirea factorilor de mediu prin reducerea poluării reducerea costurilor de întreţinere a infrastructurii rutiere; prelungirea duratei de viaţă a autovehiculelor prin reducerea defecţiunilor tehnice produse de infrastructura rutieră degradată; îmbunătăţirea accesibilităţii pe tronsoanele reabilitate; creşterea nivelului investional şi atragerea de noi investitori autohtoni şi străini, care să dezvolte zona; creşterea gradului de civilizaţie, aspect care favorizează dezvoltarea mediului de afaceri şi atragerea de noi investiţii“, a afirmat Iulian Nica.

Celor 18 artere de circulație modernizate li se adaugă străzile Progresului, Rozelor și Ioan Slavici, reabilitate datorită proiectului „Protejarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului Panciu”, finanțat tot în cadrul POR.

„Aceste obiective de investiții sunt completate de proiectul «Crearea şi modernizarea zonelor verzi, mobilier stradal, parcuri şi zone florale», prin care s-au extins spaţiile verzi aferente a 14 cvartale de blocuri. Pentru perioada imediat următoare avem în vedere executarea lucrărilor de modernizare atât pe străzi din zona centrală, dar și din cartierele aparținătoare și mă refer aici la străzile  Heliade Rădulescu, Angeliului, Silvestru Jim, Republicii, 1 Iunie, 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Pieței, Angerului, Mihai Eminescu, Dumbrava, incluse în proiectul  «Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea» și finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Toate aceste investiții au ca scop îmbunătățirea aspectului edilitar și crearea condițiilor optime de trai pentru toți păncenii care trebuie să se bucure de un oraș modern și civilizat“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here