Străzile Republicii și 1 Iunie din Panciu au fost asfaltate

0
131

Primăria Orașului Panciu reluat lucrările de asfaltare prevăzute în proiectul „Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea“, în valoare totală de 10.113.147 lei, inclusiv TVA.      Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Luni, 3 aprilie 2017, a fost turnat primul strat de asfalt pe străzile Republicii și 1 Iunie, din cartierul Crucea de Sus, urmând ca marți, 4 aprilie 2017, lucrările să se extindă și pe strada 13 septembrie, din același cartier.

„Vremea bună ne-a permis reluarea lucrărilor de asfaltare  prevăzute de proiectul «Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea». Așa cum am promis la sfârșitul anului trecut, în această primăvară am început lucrările în cartierul Crucea de Sus. Astfel, în cursul zilei de luni, 3 aprilie, a fost turnat primul strat de asfalt pe străzile Republicii și 1 Iunie, urmând ca marți, 4 aprilie, să intrăm cu asfaltul și pe strada 13 septembrie. Până la sfârșitul săptămânii, pe aceleași străzi va fi turnat și cel de-al doilea strat, cel de uzură și se va proceda la închiderea cu dressing a suprafețelor“, precizează primarul Iulian Nica.

După finalizarea lucrărilor pe străzile din Crucea de Sus, vor fi asfaltate străzile Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Silvestru Jim, Dumbrava și Mihai Eminescu.

Proiectul „Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea“, prevede asfaltarea unui număr de 12 străzi: Heliade Rădulescu, Angeliului, Silvestru Jim, Republicii, 1 Iunie, 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Pieței, Angerului, Mihai Eminescu, Dumbrava. Lucrările vor fi executate pe o lungime totală de 3.837 m și vor viza amenajarea părții carosabile, ridicarea la cotă a elementelor carosabile de amenajare a preluării apelor pluviale, amenajări trotuare și lucrări privind siguranța circulației. În vara anului trecut, au fost modernizate și asfaltate străzile Heliade Rădulescu, Pieței și Angerului.

De asemenea, tot în 2016,  au mai fost reabilitate și străzile Maior Tulea și Muncii, din cartierul Dumbrava, lucrările fiind prevăzute de proiectul „Modernizarea drumurilor de interes local în cartierul Dumbrava, orașul Panciu“, finanțat din bugetul local.

În 2015, Primăria Orașului Panciu a finalizat reabilitarea unui număr de 18 străzi din zona centrală, prevăzute de proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)“, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Aceste străzi au fost: 1 Mai, George Coșbuc, Cooperației, Decebal, Mihai Viteazu, Mircea, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Independenței, Cracalia, Traian, Afumați, Ghiocei, Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Teilor, Eroilor și Libertății.

Nu în ultimul rând, administrația locală a modernizat și străzile Progresului, Rozelor şi Ioan Slavici, prin proiectul european „Protejarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului Panciu” care, pe lângă  lucrările specifice de conservare şi restaurare la Monumentul Eroilor şi cele de restaurare la Paraclisul subteran al Mănăstirii Brazi, a prevăzut şi modernizarea infrastructurii rutiere din zonă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.