STS a lansat versiunea web a aplicației pentru verificarea certificatelor verzi covid

0
445

Serviciul de Telecomunicații speciale a anunțat vineri că a lansat versiunea web a aplicaţiei Check DCC, aplicație prin care se pot verifica și valida certificatele verzi. Astfel, începând de astăzi, verificarea certificatelor se poate face cu un scanner profesional pentru QR sau prin cu ajutorul camerei web a laptopului sau calculatorului.
„Începând cu data de 22 octombrie 2021, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului”, a transmis STS. Odată cu scanarea codului QR cu ajutorul aplicației, orice persoană poate verifica autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deţine un test negativ. De menționat este faptul că, aplicaţia Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor digitale UE COVID verificate. Potrivit STS, aplicația este singura care este aprobată pe teritoriul României.  „Totodată, facem precizarea că pe teritoriul României, aplicaţia Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai transmis STS.

 

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.