Studenții la Medicină cer ca banii alocați pentru Referendum să fie investiți în sănătate

0
249

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România reprezentând peste 24.000 de studenți mediciniști, își manifestă îngrijorarea față de organizarea referendumului pentru familie din data de 7 octombrie. Mediciniștii transmit, printr-un comunicat de presă, că inițiativa este, din punctul lor de vedere, ineficientă socio-economic.

“În contextul numeroaselor probleme cu care se confruntă țara noastră, precum epidemia de rujeolă, migrația medicilor, echipament deficitar, considerăm că necesitatea investițiilor în sistemul de sănătate publică este mult mai acută decât un referendum pentru limitarea unor drepturi. Investiția a 35 de milioane de euro necesari organizării acestui referendum ar putea acoperi măcar unul dintre aceste deficite și ar ameliora probleme din sistemul de sănătate care afectează întreaga populație”, se arată în comunicat.

De asemenea, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România consideră că limitarea unor drepturi pe baza orientării sexuale are un impact negativ asupra grupurilor vulnerabile atât din punct de vedere psihic, cât și social prin încurajarea stigmatizării din partea comunității civile.

“Considerăm importantă relația pacienților cu aparținătorii acestora, care, de cele mai multe ori, sunt partenerii de viață. Prin urmare, ne opunem îngrădirii acestui drept pentru anumite categorii de pacienți. Prin existența parteneriatului civil, se oferă șansa delegării anumitor decizii medicale altor persoane, acest lucru facilitând salvarea de vieți în situații de urgență”, se mai arată în comunicatul de presă al FASMR.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.