STUDIU: Copiii alaptati, cu un grad de inteligenta mai mare decat cei hraniti cu formule de lapte

0
191

bebelus_alaptat

Un nou studiu care vine să întărească ideea că cel mai bun lucru care li se poate întâmpla bebelușilor, pe lângă dragostea părintească, este alăptatul. Potrivit unor cercetători brazilieni, copilașii care sunt hrăniți la sânul mamelor ar ajunge adulți cu un grad mai mare de inteligență decât cei hrăniți cu formulă de lapte ori cu altfel de preparate lactate.

Concluzia a fost desprinsă în urma unui studiu realizat pe 3500 de bebeluși provenind din toate categoriile sociale. La  finalul perioadei de monitorizare s-a descoperit că acei micuți  care au fost alăptaţi pentru perioade mai îndelungate au obţinut scoruri mai mari la testele de stabilire a coeficientului de inteligenţă (IQ) realizate la o vârstă adultă. De asemenea, acei bebeluşi au devenit ulterior persoane mature care câştigau salarii mai mari şi au absolvit mai multe niveluri de şcolarizare.

Experţii spun că rezultatele studiului, deşi nu sunt concludente, par să sprijine recomandările actuale ale medicilor, care le îndeamnă pe mame să îşi hrănească bebeluşii exclusiv prin alăptare în primele şase luni după naştere. Totuși, rezultatele acestui studiu nu pot să confirme existenţa unei legături puternice între alăptat şi inteligenţă, pentru o astfel de concluzie fiind nevoie de studii mult mai aprofundate. (C.D.)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.