Succes românesc la Olimpiada Europeană de Matematică

0
214
olimpiada matematica 22397000 - Succes românesc la Olimpiada Europeană de Matematică
foto: rtv.net

Inteligența românească recunoscută din nou pe plan internațional după ce patru eleve ale Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti au reușit să ia cele mai râvnite premii ale unei competiții europene la care au participat 30 de țări.  Româncele s-au întors acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz după ce au participat la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete de la Minsk, cu aceste premii România clasându-se pe  locul trei în Europa.

Lotul olimpic naţional a fost compus din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) şi Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) – medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Simona Diaconu a participat pentru a patra oară la această olimpiadă, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan pentru a doua oară, obţinând şi o medalie de bronz anul trecut.

Echipa României a fost însoţit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka şi Mihai Bălună.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din patru eleve.

La ediţia din acest an au participat 30 de ţări, România plasându-se pe locul al III-lea în clasamentul pe medalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.