Suedia a câștigat EUROVISION cu un plagiat?

0
463

Câștigătorul ediției din acest an a concursului Eurovision este Mans Zelmerlow și piesa “Heroes”, care a adunat 365 de puncte. Mans a cucerit publicul european, iar ediția de anul viitor va avea loc din nou la Stockholm, Suedia. Reprezentanții României s-au clasat pe locul 15, adunând doar 35 de puncte. Rezultatul României din acest an este cel mai slab din ultimii ani.

Asupra melodiei câștigătoare planează suspiciunea de plagiat. Delegația suedeză a creat în acest an suficiente controverse, iar prima variantă a videoclipului HEROS încărcată pe contul oficial EUROVISION a fost scoasă pentru că încălca drepturile de copyright. Simpaticul omuleț digital, folosit ca motiv de Suedia, nu a fost chiar original, iar acest aspect a fost recunoscut și de șeful delegației suedeze STV- Christer Björkman ,,Recunoaștem că am fost inspirați de munca altora, dar refuzăm să admitem că e un plagiat. Oricum, nu avem timp pentru asta”.

Dacă conceptul a fost o inspirație, nu un plagiat, cu melodia seamănă izbitor cu hitul lui David Guetta ,,Lovers on the sun”.

Iată cum sună melodiile:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.