SURSE: Marian Oprișan lasă Consiliul Județean și candidează la Primaria Focșani

0
2630

Bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Focșani intră în linie dreaptă. Principalele partide de pe scena politică vrânceană și-au anunțat deja candidații care vor fi trecuți pe buletinele de vot. Până la acest moment, social democrații nu au făcut public numele celui care va reprezenta partidul la alegerile din luna iunie. Surse demne de încredere au declarat pentru Jurnal de Vrancea că varianta Marian Oprișan – candidat la fotoliul de primar al municipiului – este cea mai aproape de realitate. Cel mai probabil, anunțul oficial va fi făcut până la sfârșitul acestei luni. Se pare că actualul primar al Focșaniului, Decebal Bacinschi nu va mai fi trecut pe listele PSD. Bacinschi a renunțat la prerogativele de primar încă de acum 2 ani, atunci când a delegat actualii viceprimari să se ocupe de “treburile” din Primărie.

De cealaltă parte, liberalii vrânceni i-au validat candidatura investitorului Ion Ștefan încă de sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. Prezent în prima sa conferință de presă, în calitate de candidat oficial la Primăria Focșani, Ion Ștefan și-a expus motivele care l-au făcut să se arunce în lupta electorală. Ștefan a fost motivat de dorința tinerilor de schimbare și de voința celor alungați de a reveni acasă.

„Am vârsta și experiența necesare pentru a determina cu adevărat o schimbare. Pentru că pot și vreau să asigur copiilor, am și eu trei, un viitor frumos, aici, acasă la Focșani, tinerilor posibilitatea de afirmare și locuri de muncă plătite corect, salariaților din mediul privat respectul cuvenit pentru că și ei sunt cei care duc greul, lor nu le dă nimeni nimic. Funcționarilor le doresc o promovare după principiul meritocrației, iar pensionarilor grijă și respect”,  a declarat Ion Ștefan la acea dată.

Partidul Social Democrat a avut pe masă și varianta de lucru în care actualul viceprimar Marius Iorga să fie cooptat în echipa social democraților și să fie desemnat candidatul PSD la Primărie. Iorga însă, a preferat să rămână în rândurile UNPR, partid care l-a validat, zilele trecute, candidat oficial la Primăria Focșani.

Bătălia electorală pentru funcția de primar al orașului de pe Milcov va fi una pe viață și pe moarte. Primăria Focșani este condusă din anul 2000 de PSD, timp în care promisiunile de mai bine au fost nenumărate. La alegerile locale din 5 iunie 2016, partidul condus cu “mână de fier” de actualul președinte al CJ, Marian Oprișan va trebui să aducă ceva în plus pentru a reuși să convingă electoratul sătul de promisiuni deșarte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here