Suspecti de inselaciune prin metoda ACCIDENTUL, prinsi la Constanta!

0
218

dpir mascati - Suspecti de inselaciune prin metoda ACCIDENTUL, prinsi la Constanta!

In numai două zile acestia „prăduiseră” 170.000 de lei.

Poliţiştii IPJ Constanţa, împreună cu un procuror, au prins în flagrant, cu puţin timp în urmă, mai mulţi bărbaţi bănuiţi de comiterea înşelăciunilor prin metoda “Accidentul”. Suspecţii sunt deja audiaţi, iar la finalul anchetei vor fi dispuse măsuri preventive.

“Poliţistii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului Operaţii Speciale, şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Judecatoriei Constanţa, au surprins în flagrant, doi bărbaţi bănuiţi de înşelăciuni prin metoda Accidentul.  Aceştia, se pare că în perioada 3-5 martie, ar fi comis 12 înşelăciuni sau tentative la înşelăciune, cauzând un prejudiciu de aproximativ 170.000 lei.

Astfel, astăzi, ora 16.30, unul dintre bănuiţi, care anterior ridicase diferite sume de bani de la mai multe părţi vătămate, a fost prins în flagrant de politişti în timp ce preda banii unui alt bărbat, care urma să-i predea la rândul său, altei persoane care anterior contactase telefonic victimele. Concomitent, poliţiştii au mai  depistat, în Constanţa, alte două persoane (un bărbat şi o femeie), despre care existau date că acţionau în complicitate cu ceilalţi doi bărbaţi prinşi în flagrant, asupra femeii fiind identificată suma de 3.980 de lei şi 50 de euro. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii activităţii infracţionale a persoanelor, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.”

Apelurile zilnice ale poliţiei constănţene către pensionari, avertizându-i să nu se lase păcăliţi de persoane necunoscute ce sună comunicând că o rudă a provocat un accident rutier, i-au „deşteptat” pe vărstnici. Au sunat la 112 şi au alertat poliţia. În această seară, patru  bărbaţi suspectaţi de înşelăciuni prin metoda “Accidentul” au fost prinşi în flagrant în capătul de nord al bulevardului Tomis, în zona unui magazin de mobilă. Capturarea lor are loc după ce, numai săptămâna trecută, şase pensionari din Constanţa au fost înşelaţi şi au rămas fără zeci de mii de lei.

Alţi trei vârstnici au fost păcăliţi de la începutul acestei săptămâni. Infractorii şi-au schimbat şi metoda de înşelat. Ultimul caz a avut loc ieri după amiază când doamna Reveica, de 85 de ani a fost apelată telefonic de către un bărbat care s-a recomandat a fi avocatul nepotului său, ce a comis un accident rutier soldat cu două victime în Australia. I-a cerut bătrânei 8.400 euro, pentru ca nepotului său să nu i se întocmească dosar penal și să nu facă pușcărie. Femeia, disperată, i-a spus că nu are această sumă disponibilă și că toți banii îi are la bancă, în casă având daor 40 dolari USD și 800 lei, pe care poate să vină să-i dea.

Mai târziu, în aceeaşi zi, la poarta imobilului s-a prezentat un tânăr care a ridicat banii spunându-i că nu sunt suficienți și că ar mai avea nevoie de cel puțin 10.000 lei bani, pe care o să vină să îi ia mai târziu, după ce va fi contactată telefonic. Bărbatul i-a sugerat să se împrumute cu bani de la vecini, fapt pentru care doamna Reveica s-a dus la o vecină cerându-i împrumut suma de 10.000 lei. Vecina şi-a dat imediat seama că bătrâna a fost înșelată, fapt pentru care a sesizat familia și organele de poliție. Prejudiciul este de 960 lei.

material preluat de pe site-ul www.evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here