Sute de copii au avut parte de o zi de neuitat în preajma salvatorilor din Vrancea (FOTO)

0
393

1 iunie copii pompieri 3 - Sute de copii au avut parte de o zi de neuitat în preajma salvatorilor din Vrancea (FOTO)

De Ziua Internațională a Copilului, porţile subunităţilor de pompieri din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea s-au deschis pentru a putea primi vizita sărbătoriţilor la Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra.

Astfel că, cei mici, însoţiţi de rude, au putut observa accesoriile din dotarea autospecialelor folosite de pompierii militari pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Copiii au aflat detalii despre cum sunt utilizate accesoriile din dotarea autospecialelor de stins incendii, de descarcerare, cât şi pe cele ale ambulanţelor SMURD. Paramedicii au transmis informaţii despre cum să acorzi primul ajutor în diferite situaţii, pirotehniştii au expus mostre din muniţiile asanate şi i-au învăţat ce trebuie să facă în cazul în care descoperă muniţii neexplodate. De asemenea, cei mici s-au urcat în şalupa utilizată pentru salvarea persoanelor în cazul producerii unor inundaţii şi au aflat detalii despre modul de intervenţie al autospecialei pe şenile, care se poate deplasa atât pe nisip, zăpadă, cursuri de apă ori lacuri, cât şi pe terenuri accidentate. Câinele salvator Wolf a dat dovadă că poate descoperi persoanele rămase blocate sub dărâmături şi a făcut câteva demonstraţii de dresaj, spre deliciul tuturor. De asemenea, pentru că au venit la pompieri, copiii au probat căştile de protecţie şi au refulat apă cu pistolul din dotarea autospecialelor. Totodată, cei prezenţi au primit fluturaşi cu recomandări şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de incendii, cutremure, inundaţii sau în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate.

1 iunie copii pompieri - Sute de copii au avut parte de o zi de neuitat în preajma salvatorilor din Vrancea (FOTO) 1 iunie copii pompieri 5 - Sute de copii au avut parte de o zi de neuitat în preajma salvatorilor din Vrancea (FOTO) 1 iunie copii pompieri 4 - Sute de copii au avut parte de o zi de neuitat în preajma salvatorilor din Vrancea (FOTO) 1 iunie copii pompieri 2 - Sute de copii au avut parte de o zi de neuitat în preajma salvatorilor din Vrancea (FOTO)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.