Sute de focșăneni vor rămâne fără un loc de parcare potrivit noului regulament de exploatare a parcărilor din Focșani

0
2215

Noul regulament care vizează direct modul în care pot fi ocupate parcările de reședință din Focșani nu va mai da dreptul persoanelor care dețin un autoturism înmatriculat în altă localitate să solicite un loc de parcare. În luna octombrie 2021, Consiliul Local Focșani a modificat regulamentul care reglementează condițiile de organizare, amenajare, întreţinere şi
exploatare a locurilor de parcare ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Focşani. Conform Hotărârii nr. 276 din 11.10.2021, focșănenii care folosesc un autoturism înmatriculat în alte județe, sau în alte localități din Vrancea nu pot depune o cerere pentru prelungirea contractelor de închiriere a unui loc de parcare de reședință, cu excepția celor care fac dovada că dețin un autoturism cumpărat în leasing.

Începând cu data de 1 iunie 2022, focșănenii care își doresc prelungirea contractelor de închiriere a parcărilor de reședință, dar și cei care vor să încheie un contract de închiriere pentru un loc nou de parcare pot depune o cerere la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani. Conform anunțului făcut de instituție la sfârșitul lunii mai 2022, cererile pot fi depuse până la data de 31 octombrie 2022. Nu este și cazul focșănenilor care folosesc un autovehicul de serviciu, sau a celor care utilizează o mașină înmatriculată în altă parte decât în municipiul Focșani. În noul regulament aprobat de Consiliul Local, a fost introdus un paragraf prin care solicitanții unui loc de parcare trebuie „să dețină autovehicul înmatriculat în Municipiul Focșani. Excepție fac autovehiculele achiziționate în leasing, a căror utilizator final are domiciliul în Municipiul Focșani”. Odată introdusă această modificare, locurile de parcare închiriate de către persoanele care au în folosință un autoturism de serviciu, sau unul care nu este înmatriculat în Focșani riscă să rămână fără un loc de parcare. De exemplu: un cetățean cu domiciliul în Focșani, care folosește un autoturism înmatriculat în Bolotești nu va mai putea depune cerere de prelungire pentru locul de parcare. La fel se întâmplă și în cazul angajaților din Focșani ai unei societăți comerciale cu sediul social în București (cu autovehiculele înmatriculate în Capitală), angajați care folosesc mașinile zi de zi în interes de serviciu. Pe lângă excepția menționată mai sus,  pentru a putea dobândi pentru un an de zile calendaristic un loc de parcare, solicitantul trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiții: să aibă înregistrată o cerere formular tip la sediul operatorului de parcare, să aibă adresa de domiciliu/reședință în imobilul arondat parcării de reședință, să fie proprietarul autoturismului sau să facă dovada folosirii acestuia și să aibă Inspecția Tehnică Periodică (I.T.P) valabilă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.