Sute de polițiști vrânceni angrenați într-o acțiune de control de mare amploare

0
1431

În acest sfârșit de săptămână, aproximativ 200 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, criminalistică, arme, explozivi şi substanțe periculoase, investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și aproximativ 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea au acționat atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică, în vederea prevenirii infracționalității stradale, riscului rutier precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În intervalele orare 10.00-12.00, 19-00-23.00, respectiv 09.00-11.00 și 18.00-24.00, polițiștii au constatat 9 infracțiuni, din care 3 la regimul rutier și una în context Covid. În ziua de 16 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud și ai Secției 4 Poliție Rurală Adjud,  în timp ce acționau pe linia respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Sars-Cov2 în comuna Homocea, au identificat în incinta unei săli de jocuri de noroc un tânăr de 19 ani, care a prezentat un cod QR  eliberat pentru o altă persoană. În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea. Pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, privind măsurile de combatere a pandemiei de Covid 19 au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale fiind. Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziilor, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, fiind verificate peste 50 de societăți comerciale.

În urma verificării încasărilor înregistrate prin intermediul caselor de marcat electronice fiscale existente în unitățile economice verificate,  s-a constatat că nu au fost fiscalizate diferite sume, reprezentând bani proveniți din vânzarea de produse oferite spre comercializare și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Polițiştii rutieri au continuat să acționeze pe principalele drumuri din județ pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică și reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare. Scopul acestor activități îl reprezintă reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind depășirea, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere. Obiectivul urmărit de polițiști prin aceste activități nu este acela de a sancționa, ci de a determina participanții la trafic să respecte regulile rutiere pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun dacă încalcă normele prevăzute de legislația rutieră. La activitățile desfășurate au participat 30 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și 108 polițiști de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră. Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 1000 de persoane, fiind controlate și peste 100 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44685 lei. Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimul legal de viteză. Totodată, au fost reținute 18 permise de conducere, dintre care 11 pentru depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 de km/ h și retrase 5 certificate de înmatriculare. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel. (IPJ Vrancea)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.