Tânăr sub influența drogurilor, prins cu 180 de km/h pe DN2

0
269
În ultimele zile, polițiștii de la Serviciul Rutier au efectuat controale în trafic și au testat peste 100 de conducători auto cu aparatele etilotest și Drug Test. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost constatate șapte infracțiuni flagrante.

Astfel, au fost depistați trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 de ani și 42 de ani, conducând autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului. Cea mai mare valoare înregistrată cu aparatul etilotest a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un bărbat, de 23 de ani, din municipiul Focșani a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, în afara localității Dumbrăveni, cu viteza de 180 km/h. Întrucât bărbatul avea un comportament neobișnuit (intrând la momentul opririi cu autoturismul într-o bordură din beton), a fost efectuat testul preliminar la o unitate medicală, rezultatul fiind pozitiv, și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

“Vă reamintim faptul că, pe lângă etilotest, polițiștii folosesc în trafic și aparatul Drug Test, cu ajutorul căruia sunt depistați conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive. Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a fost dotat din luna iulie a.c., cu două Drug Testere 5000, aparate marca Druger. Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 8 tipuri de substanțe psihoactive și 72 derivate din acestea. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă. Menționăm faptul că la testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here