Tânărul din Irești care și-a înjunghiat mortal fratele a fost arestat preventiv

0
195

Tânărul de 23 de ani din satul Ireşti, comuna Vidra, care și-a înjunghiat fratele mai mare a fost arestat preventiv. Sâmbătă după-amiază acesta s-a certat cu fratele său, mai mare cu 12 ani, iar pe fondul consumului de alcool, tânărul a pus mâna pe un cuțit și și-a înjunghiat fratele în inimă. Imediat după ce a comis fapta, criminalul a ajuns la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Duminică, oamenii legii l-au reținut și l-au prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpatului A.R. si în consecinţă: În temeiul art. 226 Cod procedura penala raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedura penala dispune arestarea preventiva a inculpatului A.R.,cercetat pentru infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 188 al.1 Cod penal raportat la art. 199 al.1 Cod penal , pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 05 ianuarie 2020 până pe 03 februarie 2020 inclusiv. În temeiul art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului A.R. În baza art. 228 C.pr.penală dispune încunoştiinţarea unui membru al familiei despre măsura dispusă. Onorariul apărătorului din oficiu în sumă de 313 lei va fi avansat din fondurile Ministerului de Justiţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”.

Date din anchetă au scos la iveală faptul că, principalul motiv care a dus la omor ar fi fost discuții contradictorii mai vechi care o vizau pe concubina celui arestat. Sâmbătă după-amiază, victima și mama acestuia care locuiau în aceeași cameră, ar fi mers în camera concubinei băiatului cel mic și s-ar fi luat la ceartă. Cea din urmă și-a sunat concubinul, care era plecat cu treabă în pădure, și l-a chemat acasă. De la o simplă ceartă, frații s-au luat la bătaie și orbit de ură și de aburii de alcool, mezinul casei a pus mâna pe un cuțit și și-a înjunghiat în inimă fratele în vârstă de 35 de ani. Apelul la 112 a fost inițiat de concubina inculpatului. La fața locului au ajuns cadrele medicale care au încercat minute bune să-l resusciteze pe bărbat, însă fără succes. Ajuns inițial la spital și apoi în fața anchetatorilor, băiatul acuzat de omor ar fi povestit cu lux de amănunte oamenilor legii, cum s-a produs totul.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.