Țara vrea polițiști, pompieri și jandarmi

0
1092
Instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au demarat o campanie de recrutare a candidaților pentru concursul de admitere la școlile care pregătesc subofițeri pentru structurile specializate de poliție, pompieri și jandarmi.

Admiterea pentru anul școlar următor va avea loc în premieră în luna ianuarie și vine cu o serie de noutăți. De exemplu, în cazul viitorilor agenți de poliție, a fost eliminat criteriul privind vârsta maximă. Acesta se regăsește, în schimb, în cazul pompierilor, vârsta maximă pe care o pot avea candidații fiind 27 de ani.

O altă noutate constă în reducerea perioadei de școlarizare de la 2 ani la 1 an. Școlile de subofițeri au o ofertă de școlarizare mai mare decât în anii trecuți. Numărul posturilor scoase la concurs este, în unele cazuri, mai mult decât dublu, cum e cazul jandarmilor. Candidații au la dispoziție, de exemplu, 700 de locuri de școlarizare, față de 300 câte erau în anii trecuți.

Potrivit reprezentanților instituțiilor din subordinea MAI, scopul principal îl reprezintă pregătirea de cadre care să reducă din criza acută de personal cu care se confruntă după valul de pensionări din ultimii 2 ani.

Dosarele candidaților sunt așteptate până pe 5 decembrie. Până la această dată, cele mai multe dosare de înscriere s-au depus la IPJ Vrancea, respectiv 120, față de 11 dosare depuse la ISU Vrancea.

ANGAJARE online copy - Țara vrea polițiști, pompieri și jandarmi

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here