Teatrul politic… încă o reprezentație în data de 27 septembrie

1
498

Apropierea alegerilor locale face ca principalii actori politici să iasă la atac și să arunce cu mizerii electorale în stânga și în dreapta. Starea generată de pandemia de coronavirus a mutat bătăliile politice pe rețelele de socializare. Cu toate că mai sunt câteva zile până la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale, laudele și promisiunile au fost catapultate online în urmă cu câteva săptămâni. Încet, încet, promisiunile s-au transformat în atacuri politice, tupeu și ticăloșie fără margini. Nu lipsesc nici “vorbele de bine” pe care internauții le trimit către candidați, uneori expresia “A furat, dar a și făcut!” fiind calapodul pe care se construiesc zeci de postări. Expresia de mai sus este cea care practic a îngropat România de vreo 30 de ani încoace. Jaful marilor edili din administraţia publică este împachetat într-un context favorabil și este promovat pe toate canalele de comunicare. Vândute sub forma unor gogoși calde, administrațiile locale plătesc bani grei pentru promovarea acestora sub forma de reclame, publicitate și servicii de imagine. Pe lângă promisiunile unor realizări mărunte, în scenă sunt aruncate și proiecte de mare anvergură: spitale regionale, aeroporturi, sute sau poate mii de kilometri de autostrăzi și lista poate continua. Nu înțeleg cum cetățeanul mai poate fi păcălit cu aceleași texte care au stat pe buzele tuturor vreme de trei decenii. Oare politicienii nu își dau seama că fiecare alegător “vede” marile nerealizări prin prisma propriilor experiențe? Oare politicenii care cerșesc votul odată la patru ani nu își dau seama cât de penibile sunt promisiunile care le repetă obsesiv la fiecare ciclu electoral?

În ultimii 30 de ani, Vrancea a cunoscut un declin economic și social. Topurile realizate la nivel național ne plasează pe primele locuri! Da! Ați citit bine! Primele locuri… în topurile negative! Dacă este să ne luăm după actualul context electoral, Vrancea are o șansă unică de a schimba actorii într-o piesă de teatru jucată pe aceeași scenă, de mai multe ori. Ca spectator, prima vizionare a fost interesantă, la a doua am încercat să înțeleg rolurile pe care fiecare actor le-a pus în scenă, însă de la a treia, actorii care reprezintă personajele au transformat actul artistic într-unul de mimă și dans. De aceea, piesa propriu-zisă s-a jucat, de multe ori cu casa închisă, după ce spectatorii (a se citi simpatizanții) au cumpărat toate biletele. Piesa de teatru va mai fi pusă încă odată în scenă, la alegerile locale. În afara unor mici schimburi de roluri, actorii vor fi aceeași. Spectatorii așteaptă mașinistul din spate să tragă de cortină… cortina se deschide… actorii intră în scenă! Rămâne de văzut pe cine vom aplauda la final și mai ales cine sunt actorii care vor rămâne pe scenă încă patru ani de zile.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Sa inteleg ca sustii PSD-ul ? Rezulta din exprimarea ” actorii care vor ramane pe scena inca 4 ani de zile ” . Daca vor ramane inseamna ca deja sunt. Relativ la promisiuni ma gandesc ca ar fi bine macar sa promita ceva dar cel putin la nivel de Focsani nu am vazut nicio promisiune de la niciun partid, ma refer la o promisiune care sa ma intereseze. In schimb avem certitudini; PNL va băga in functii publice toti PNL-istii care nu au incaput pana acum pe la deconcentrate sau pe la ministere, care vor deveni un fel de argajați ai lui Grindă, o combinație între angajat și argat, USR cică va atrage fonduri europene, pentru ce, pentru cine, habar n-am, PSD va face ce a facut si pana acum. Asa ca nu vad nicaieri vreo promisiune pentru cetatean. Putin decență in CL Focsani ar putea aduce Giorgica Vatră , fost preot candidat independent , pe care îl cunosc personal și care și-a dovedit atașamentul pentru cetățeni. Interesant ar fi de studiat listele de consilieri si de acolo rezulta cristal de clar ce au de gand sa faca partidele. In special lista PNL e spectaculoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.