Temperatura aerului va marca o scădere în toate regiunile. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

0
156

Se răcește vremea! Temperatura aerului va marca o scădere în toate regiunile, mai accentuată la valorile diurne şi cu precădere în partea de vest şi nord-vest a ţării, astfel că temperaturile maxime vor caracteriza o vreme rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în Moldova, informează ANM.

Miercuri, în schimb, minimele termice se vor situa în cea mai mare parte a teritoriului uşor peste cele specifice perioadei. În prima parte a zilei cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea regiunilor, dar începând din orele amiezii aria precipitaţiilor se va retrage treptat către partea de est a ţării şi cerul se va degaja treptat în vest şi nord-vest. Noaptea, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, local la munte şi pe arii restrânse în Transilvania şi Oltenia. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi pe spaţii mici 20…25 l/mp, îndeosebi în zona montană, precum şi est, sud-est şi centru.

Mai ales în a doua parte a intervalului, în Carpaţii Orientali şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, precum şi în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan în cursul nopţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între 1 şi 10 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat va fi ceaţă.

Joi, în țară, vremea va fi rece pentru această dată, chiar deosebit de rece local în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -4 grade şi 8 grade. Cerul va fi mai mult noros în partea de sud-vest, unde mai ales ziua, local va ploua în general slab cantitativ. În restul ţării înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate.

La munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali vor fi precipitaţii îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar şi în partea de sud-est a teritoriului în cursul zilei. Pe arii restrânse în nord şi centru şi izolat în rest se va semnala brumă, iar pe spaţii mici în zonele joase de relief va fi ceaţă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.