Terapia prin joc sau ludoterapia – tema de astăzi a seminarului din cadrul programului ”Școala Părinților”

0
51

Vineri, 28 ianuarie 2022, ora 14.00 va avea loc un nou seminar din programul ”Școala Părinților”.

Terapia prin joc sau ludoterapia poate fi definită prin procesul interpersonal în cadrul căruia un terapeut specializat aplică efectele curative ale jocului (îmbunătățirea relațiilor, formarea atașamentului, catharsis, jocul de rol, comunicarea) pentru a ajuta copiii să depasească dificultățile cu care se confruntă și să prevină altele viitoare.

Cei mici nu au nici vocabularul, nici capacitatea de a înțelege, pentru a putea să vorbească despre ceea ce îi framantă. Până la 11 ani, cei mai mulți dintre copii nu au încă dezvoltată gândirea abstractă, o condiție esențială pentru întelegerea și exprimarea verbală a unor subiecte și sentimente complexe. Astfel, terapia prin joc consideră ca jucăriile țin locul cuvintelor, iar jocul suplinește limbajul.

Terapia prin joc este utilă atât pentru copiii cu o dezvoltare și funcționare normală, dar care întampina anumite dificultăți, însă se adreseaza si copiilor cu o serie de tulburări (de exemplu, jocuri terapeutice pentru copii cu ADHD, anxietate, tulburări de comportament). Terapia prin joc poate ajuta copiii să învete să comunice mai bine, să gestioneze furia, să dezvolte abilități de rezolvare de probleme, sa relationeze mai bine, să devină mai empatici, să depășească evenimente critice precum: o boală gravă, spitalizarea, abuzul, o situație de criză în familie, violență domestică, o schimbare în viața lor care îi afectează (divorțul părinților, decesul unui membru apropiat din familie), să se adapteze la o situație nouă (schimbarea școlii, mutarea într-un oras nou, apariția unui nou copil în familie). Tema va fi susținută de doamna educator Mocanu Loredana. Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrului de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 50-52, telefon 0237.626.766. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, raportate la normele epidemiologice în vigoare. (comunicat de presă DGASPC Vrancea)

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.