Terasele, piscinele, hotelurile și pensiunile verificate de oamenii legii | În ultimele 24 de ore au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale

0
185

Continuă acțiunile polițiștilor vrânceni pentru identificarea celor care nu respectă măsurile impuse de starea de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii vrânceni împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi ai Protecției Consumatorului au verificat terasele, centrele comerciale și zonele adiacente, au verificat mai multe unități de alimentație publică și zone de agrement.

Acțiunea a avut ca principal scop verificare modului în care societățile din județ aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor infectării cu noul coronavirus. Fie că a fost vorba despre verificarea activităților desfășurate în spațiul public, privat sau închis, sau verificarea modului de amenajare a teraselor s-a avut în vedere ca toate măsurile luate să respecte distanțarea fizică și asigurarea accesului și participarea unui număr limitat de persoane la evenimente.

Astfel, în ultimele 24 de ore, organele de control care au participat la acțiune au verificat peste 45 de locații. Vizate de controale au fost localurile de alimentaţie publică, piscine, hoteluri, pensiuni, spații de cazare, mijloacele de transport în comun, dar și zonele turistice frecventate de un număr mai mare de persoane. Peste 219 persoane au fost legitimate, au fost verificate 79 de mijloace de transport în comun, iar în urma verificărilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală. Oamenii legii au transmis cât de important este ca fiecare cetățean să conștientizeze importanța măsurilor impuse.

“Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi este felul în care vom reuși împreună, să traversăm această perioadă care a venit cu niște provocări deosebite. Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuale, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2″, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.