ANAF: Termenul limită pentru depunerea formularelor 402 şi 403 este 28 februarie

0
240

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală  a anunţat marţi că termenul limită de depunere a formularelor 402 şi 403, obligatorii pentru plătitorii de venituri de natură salarială şi pentru asigurători, pentru anul trecut, este data de 28 februarie.

Plătitorii de venituri de natură salarială şi asigurătorii au obligaţia completării şi depunerii formularului 402, o declaraţie informativă privind veniturile de natură salarială ale administratorilor şi ale altor persoane asimilate acestora, rezidenţi ai altor state membre ale Uniunii Europene, realizate în România.

Totodată, aceştia au obligaţia depunerii formularului 403, declaraţie informativă privind produsele de asigurări de viaţă contractate de rezidenţi ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul României.

Plătitorii veniturilor de natură salarială au obligaţia completării şi depunerii formularului 402, pentru persoanele fizice rezidente în alte state membre ale Uniunii Europene, care au realizat venituri în România din salarii sau asimilate salariului, în baza contractului individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, dar şi din orice alte activităţi dependente, la entităţile raportoare din România.

Asigurătorii au obligaţia de a completa şi depune formularul 403, pentru rezidenţi ai altor state membre ale Uniunii Europene, care au calitatea de asigurat, beneficiar, plătitor de primă, contractant (titular) în cadrul unor poliţe de asigurări de viaţă încheiate pe teritoriul României.

Formularele se pot depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă sau pe suport electronic, dar vor fi însoţite de prima pagină, în format hârtie, semnat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.