Tinerii din România care pleacă în străinatate nu vor să se mai întoarcă în țară!

0
303
Aceasta situatie exista astazi in toata tara. Multi tineri, fie ca sunt absolvenți de liceu sau nu, abia asteapta sa implineasca varsta legala pentru a parasi Romania si spun sincer ca nu se vor mai intoarce niciodata aici decat in vizita. Problema a devenit din ce in ce mai grava deoarece tineretul este de parere ca in Romania nu au nicio sansa. Insa anual se inregistreaza o scadere drastica a populatiei. Majoritatea vor sa obtina salarii bune si sa ajunga la un nivel de trai ridicat fata de cel pe care l-ar putea avea in Romania. Asadar sunt multe curse cu microbuzul din Romania catre Germania, Belgia, Olanda sau alte tari din Europa. In special ZGR ofera transport persoane Romania Germania de la adresa la adresa.

Va prezentam motivele tinerilor pentru care aleg sa paraseasca tara:

Unii dintre ei inca nu si-au terminat studiile in Romania, dar aleg totusi sa plece si spera ca pot lucra in domenii in care salariul este mult mai mare decat in tara. De exemplu cei care au gasit unde sa munceasca spun ca efortul fizic este foarte mare, dar si banii sunt pe masura.

Cei care reusesc sa termine liceul acasa vor sa mearga la facultate in strainatate, pentru ca spun ei, profesorii de acolo sunt mult mai buni decat cei din Romania. Acest lucru este determinat de neincrederea in sistemul de invatamant romanesc.

Sistemul medical din Romania este iarasi o cauza foarte importanta in decizia plecarii in strainatate. Tinerii cred ca sanatatea nu este considerata o prioritate in Romania si ca nu primesc respectul pe care il merita fiecare om, asa ca inteleg ca singura lor sansa in acest sens este in continuare sistemul medical al unei tari europene civilizate.

Unii dintre tineri au mai motivat si faptul ca dupa ce au terminat facultatea au incercat sa se angajeze la anumite companii din tara dar nu au putut pentru ca nu aveau experienta. Iar altii care au reusit totusi sa se angajeze primeau salarii mult mai mici in comparatie cu colegii lor care aveau aceleasi functii. De aceea au renuntat sa incerce totusi sa se angajeze in Romania si au preferat sa aplice pentru joburile din strainatate.

Pe scurt foarte multi tineri au in minte inca din copilarie ca trebuie sa plece din tara pentru a avea un trai mai bun si ca Romania nu este potrivita pentru ei daca isi doresc salarii bune si respectul celor din jur. Nu e de mirare ca aleg sa plece in strainatate imediat ce implinesc varsta legala. Autoritatile ar trebui sa ia masuri in aceasta directie si sa investeasca mai mult in viitorul acestor tineri. Numai asa pot avea curajul sa ramana aici.

Articol publicat de agentia sicmedia.ro

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.