”Tiriplicii” PSD-PNL râd în față românilor și nu vor scăderea taxelor la carburanți

0
157

”Tiriplicii” PSD-PNL refuză să aplice mai repede măsuri de sprijin pentru români care să ducă la scăderea prețurilor la carburanți.

Am fost surprins neplăcut ca propunerea parlamentarilor Forța Dreptei care prevede scăderea TVA la benzină și motorină de la 19 la 5% și a accizelor pentru carburanți cu 50% să primească o amânare de 2 săptămâni din partea ”tiriplicilor” de la guvernare ca și cum ar fi un lucru care nu îi arde la buzunare pe români.

Oare la Palatul Victoria nu s-au văzut protestele românilor din benzinării? Oare guvernanții nu au auzit vocea transportatorilor din România care cer o scădere de taxe pentru a nu avea scumpiri în lanț ale tuturor produselor? Din votul dat de PSD și PNL luni la comisiile din Camera Deputaților înțelegem clar un singur lucru: pe ”tiriplici” îi doare în cot de problemele românilor.

Guvernanții nu fac nimic altceva decât să fugă de răspundere și să amâne până la Calendele grecești adoptarea unei măsuri care ar fi ca o gură de oxigen pentru români, în condițiile în care prețul la pompă pentru un litru de benzină se apropie de 10 lei și nu dă semne de temperare.

Forța Dreptei a depus, încă de la începutul acestei sesuni parlamentare un proiect de lege care ar rezolva una dintre cele mai mari probleme pentru români în acest moment: prețul la carburanți. Reamintesc faptul că în Comitetul Economic și Social reducerea TVA la 5% și a accizei la carburanți cu 50% a primit aviz favorabil. În schimb, piedici vin chiar de la Guvernul României, care are un punct de vedere negativ, motivat de simplul motiv că ar pierde bani! Câți? Păi chiar guvernanții estimează un impact financiar, o gaură pentru sinecurile lor, dar care ar fi o economie pentru toți românii, de 18 miliarde de lei. Și nu de români sunt preocupați ”tiriplicii” PSD și PNL ci de sinecurile lor de la partide! ”Tiriplicii” de la Guvern recunosc câți bani încasează în plus de la români prin aceste scumpiri ale carburanților. Așa cum a spus și colegul meu din Camera Deputaților, deputatul Forța Dreptei Ionel Dancă, dacă s-ar da undă verde de aplicare a acestor măsuri liberale, de scădere a taxelor încasate de stat, prețul la pompă ar scădea cu 3 lei. Ceea ce pentru orice român ar fi un ajutor, pentru ”tiriplici” înseamnă mai puțini bani la buget pentru buzunarele lor.

Dar, parlamentarii Forța Dreptei vor continua să susțină acest proiect pentru că soluții pentru a remedia problema sunt, ceea ce lipsește la PSD și PNL este dorința de a lucra pentru români. (Declarație de presă, deputat Forța Dreptei de Vrancea Ion ȘTEFAN)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.