Toma, lupul moralist al PNL

0
391
“PNL este și va rămâne garantul libertății de expresie”. Așa începe un comunicat de presă al PNL Vrancea, semnat de președintele organizației, Cătălin Toma. Este, în fapt, mai mult un soi de drept la replică pe care liderul organizației a simțit nevoia să-l transmită în urma apariției mai multor materiale de presă nu tocmai binevoitoare la adresa sa, dar și a unor postări și comentarii apărute pe Facebook. Fără să facă referirri concrete la vreo publicație anume, Toma se erijează într-un adevărat deontolog și chiar transformă partidul pe care îl conduce în instituție de presă.
“PNL Vrancea se dorește, mai degrabă, un partener al media din județ, chiar dacă nu întotdeauna a reușit acest lucru, din motive independente de voința unei părți sau a alteia. Opiniile exprimate de unii membri ai PNL pe rețele de socializare sunt opinii proprii, la care are dreptul orice persoană din această țară, însă nu reprezintă punctul de vedere oficial al PNL Vrancea”.
Nu este pentru prima oară când Cătălin Toma vorbește despre libertatea de expresie. Ce nu știu însă foarte mulți este însă că liderul liberalilor vrânceni adoptă mai degrabă politica pumnului în gură. S-a văzut cel mai bine în momentul în care Toma a propus excluderea lui Ionuț Filimon din PNL, scop pe care, într-un final, l-a atins. În spatele excluderii s-a aflat nici mai mult nici mai puțin decât faptul că Ionuț Filimon a avut curajul de a-și expune un punct de vedere care nu a coincis cu cel al liderului.
“PNL Vrancea, alături de media vrânceană, va încerca să facă tot posibilul pentru ca democrația, valorile statului de drept și libera exprimare să fie respectate și ocrotite”, scrie apoteotic Toma în încheierea comunicatului de presă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.