Tot ce trebuie să știi compania Fivekeep – beneficii în planul firmei

0
47

Dovada faptului ca universul tehnologic este printre singurele care nu stagneaza, iar progresul acestuia se observa in special atunci cand observam ca anumite locuri de munca sunt substituite de forta de munca bazata pe mijloace digitale. Cu alte cuvinte, oamenii care in trecut obisnuiau sa ocupe un loc la birou sunt astazi inlocuiti de aplicatii, roboti sau diverse inventii similare. Astfel, un exemplu puternic in acest sens il constituie compania Fivekeep, una dintre inovatiile tehnologice ale anului 2020, care pare sa schimbe putin regulile in ceea ce priveste procesul de recrutare in randul companiilor. Atunci cand vine vorba despre recrutare, acest pas este cunoscut tuturor firmelor si companiilor din intreaga lume, asa incat, periodic fiecare dintre aceste entitati este nevoita sa isi caute personal, fie dintr-o nevoie interna, fie din cauze spontane, cum ar fi situatia demisionarii unui angajat.

Compania Fivekeep a aparut ca urmare a unor studii si cercetari realizate de cativa antreprenori din Romania, care au incercat sa gaseasca o modalitate de a putea veni in sprijinul companiilor mici si mijlocii, adica IMM-urile. Intrucat resursa temporala si cea financiara au devenit imperios necesare in vremurile acestea, aceasta initiativa pare ca va schimba treptat principiile clasice de recrutare. Compania Fivekeep, prin serviciile sale, faciliteaza procesul de angajare a persoanelor compatibile cu posturile vacante dintr-o companie, prin modalitati de optimizare a timpului pe care, anterior, angajatorii il alocau analizei CV-urilor si procesului de selectie a candidatilor. Toate acestea se realizeaza avand la baza noile tehnologii.

Compania FIVEKEEP, prin prezenta platformei aferente, este considerata primul asistent virtual de recrutare pe piata de resurse umane din Romania, iar fondatorii acesteia isi propun sa implementeze acest principiu in tara noastra, pentru ca, ulterior, sa ia in considerare chiar se extinda si pe pietele internationale din vestul Europei si Statele Unite ale Americii. Aceasta initiativa ar putea conduce la o recunoastere in spatiul international a platformei, dar si incurajeze si alti antreprenori sa contribuie la dezvoltarea IMM-urilor cu metode tehnologice inovative. Bineinteles, pot apela si beneficia de aceste inventii si angajatorii din companiile mai mari, motivati fiind mai ales de fidelitatea si transparenta rezultatelor finale.

Fondatorul Fivekeep isi propune ca acest proiect sa capete amploare anul viitor, estimand un numar de 5.000-6.000 de clienti pentru asistentul virtual in recrutare la finele anului 2021.

In plus, initiatorul agentiei de recrutare de la compania Fivekeep doreste ca acest proiect sa fie adoptat si de tari precum Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie, care reprezinta o piete de dezvoltare mari si cu un potential de recrutare considerabil. De asemenea, in ceea ce priveste aceasta aspiratie, exista deja un mare avantaj, acela ca jumatate din site este deja tradus in limba engleza. Mai mult decat atat, fondatorul FIVEKEEP are in vedere sa adapteze frecvent platforma in functie de cerintele si nevoile clientilor, urmarind in permanenta feedback-urile primite de la acestia, care constituie, de fapt, cele mai pertinente sfaturi care pot conduce la imbunatatirea si functionarea optima a platformei si, implicit, a intregii agentii de recrutare Fivekeep. De asemenea, tot in functie de feedback-ul primit de la utilizatori, platforma isi va imbunatati functiile existente. Daca aduce in discutie  facilitatile si avantajele pe care le genereaza utilizarea platformei FIVEKEEP, putem bifa aici posibilitatea de a reduce considerabil riscul angajarii unui candidat care nu este compatibil cu cerintele postului si care, poate, in faza preliminara poate parea candidatul ideal, iar ulterior sa se dovedeasca a fi contrariul asteptarilor pe care le avea angajatorul. Pe de alta parte, vorbim despre o serie de costuri care devin, de cele mai multe ori, aproape nesesizabile in comparatie cu recrutarile traditionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.