Tot ce trebuie să știi despre saltelele cu memorie

0
43

Valoarea unei saltele nu ar trebui subestimată, pentru că de cele mai multe ori este principalul factor care influențează calitatea somnului. Pentru a avea un somn odihnitor, investește într-o saltea de bună calitate și vei resimți imediat efectele benefice.

Atunci când alegi o saltea și îți dorești să te bucuri din plin de calitățile acesteia, nu te uita prima dată la preț sau la dimensiunea saltelei, ci analizează atent gradul de confort pe care îl oferă și cât de rezistentă este. Patul cu tot cu salteaua de pe el este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casă și de aceea trebuie să consideri o achiziție esențială atunci când cauți cea mai bună saltea.

Alegerea unei saltele nepotrivite poate însemna pe de o parte, bani aruncați pe fereastră, dar în același timp poate fi chiar un pericol pentru sănătatea ta. Din cauza unei saltele nepotrivite poți să te confrunți cu insomnii sau cu nenumărate treziri în timpul nopții, ceea ce se poate transforma într-o amenințare atât asupra stării tale de sănătate fizică, dar și psihică. De asemenea, o saltea nepotrivită poate provoca probleme la nivelul coloanei vertebrale atunci când aceasta nu este potrivită poziției de somn.

Cu toate că bugetul pe care îl ai la dispoziție este de cele mai multe ori cel mai important, trebuie să te gândești înainte de orice la sănătate.

Saltelele cu memorie sunt o bună variantă de a combină un preț avantajos și o piesă care are multe beneficii pentru sănătate, oferind în același timp un somn bun pe timpul nopții.

Înainte de a achiziționa o saltea cu memorie, iată câteva lucruri pe care este recomandat să le știi despre acest tip de saltea.

Există mai multe tipuri de saltele cu memorie

Există mai multe tipuri de saltele cu memorie, de aceea este inutil să compari o saltea cu altă folosită de altcineva. Saltelele cu memorie tradiționale sunt cele care se iau forma corpului, oferind confortul dorit și susținerea coloanei. În același timp, sunt concepute pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a reduce durerile articulare.

Saltelele cu celule deschise oferă un răspuns mai rapid, astfel încât să poți evita sentimentul de „scufundare” adesea asociat cu saltelele tradiționale cu memorie. Acest tip de saltele cu celule deschise ajută la menținerea și reglarea temperaturii corpului, un detaliu important care influențează calitatea somnului.

Saltele cu memorie cu gel au un gel în interior care ajută la reglarea temperaturii în timpul somnului. Acestea iau forma corpului la fel ca și o saltea cu memorie tradițională însă modifică și temperatura corpului fără să fie nevoie să faci ceva.

Saltelele cu memorie au fermitate diferită

O idee preconcepută care circulă în legătură cu saltelele cu memorie este că acestea sunt prea moi pentru cei care au nevoie de o saltea fermă. Cu toate acestea este important de știut că saltelele cu memorie au diferite grade de fermitate. Există saltele cu memorie concepute pentru stiluri diferite de somn care pot fi de la moi la extra ferme.

Materialul este hipoalergenic

Structura spumei cu memorie este densă, ceea ce împiedică alergenii să se poată acumula în ea. Saltelele sunt un teren de reproducere pentru acarienii de praf și alți alergeni. Husele pentru saltele pot ajuta la limitarea alergenilor, dar pentru cei care se confruntă în mod frecvent cu alergiile și au o sensibilitate crescută salteaua cu memorie este cea mai bună opțiune.

Ideale pentru prevenirea și tratarea durerilor de spate

Durerile de spate sunt foarte frecvente și dacă te numeri printre cei care se confruntă cu această problemă, este posibil să ai nevoie de o altă saltea. Saltelele obișnuite, indiferent cât de moi sunt, pun presiune pe anumite zone specifice ale corpului, precum șolduri sau umeri. Saltelele din spumă cu memorie nu au arcuri, care sunt una dintre cauzele formării presiunii asupra articulațiilor. Pentru că materialul ia forma corpului, acesta se aliniază, de asemenea, la curba naturală a coloanei vertebrale, reducând stresul corpului și ajutând la ameliorarea disconfortului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.