UPDATE: Noi detalii dramatice despre TRAGEDIA aviatica din Franta- FOTO

0
254
dinavion_au_ramas_doar_resturi_68708500
foto: Lefigaro.fr
UPDATE 15:58 – Nu există nici un supraviețuitor în urma tragediei aviatice produsă marți în Franța unde un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei.

Avionul aparţine companiei germane Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene Lufthansa. Inițial a fost specificat faptul că în avion se află 148 de oameni, dar ulterior a venit precizarea că 150 de persoane se aflau în aeronavă, nici una nefiind în viață după impact.

Avionul s-a prăbușit după ce a pierdut 10.000 de metri în doar două minute, având o cădere abruptă de circa 8 minute. Resturile avionului sunt concentrate pe o rază de doi kilometri, iar autorităţile suspectează o eroare tehnică.

Reprezentanţii Germanwings au declarat că pilotul avionul avea peste 10 ani de experienţă alături de companie.

„Cu profund regret, trebuie să confirmăm că Zborul Germanwings 4U 9525, pe ruta Barcelona – Düsseldorf, a suferit un accident în Alpii francezi. Cursa era efectuată cu un avion de tip Airbus A320, iar la bord erau 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului”, a comunicat Lufthansa.

Companiile Lufthansa şi Germanwings au creat o linie telefonică specială pentru rudele victimelor – 0800 11 33 55 77.

„Toată lumea de la Germanwings şi Lufthansa este profund şocată şi îndurerată de acest eveniment. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt la rudele şi prietenii pasagerilor şi membrilor echipajului”, precizează comunicatul.

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat că „nu ar exista victime franceze”, dar fără „o certitudine totală”. Pe de altă parte, regele Felipe al VI-lea al Spaniei a declarat că printre victimele accidentului aviatic produs marţi în sudul Franţei se află numeroşi cetăţeni spanioli, dar şi germani şi turci. Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Germanwings au nume spaniole, au anunţat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, în ediţia electronică.Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi.

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, accidentul producându-se într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră”.

Airbus A320 sunt avioane bimotoare de pasageri, de diametru standard (cu un singur culoar), scurt/mediu-curier construite de Airbus. Aparatul are patru modele, în funcţie de autonomia de zbor şi de capacitate, A318, A319, A320, A321. Intrat în serviciu în 1988, a fost primul avion de pasageri cu comenzi de zbor digitale fly-by-wire şi este cel mai popular model comercializat de Airbus existând peste 5000 de comenzi, din care peste 3000 de avioane au fost livrate şi sunt operaţionale. Avionul a fost gândit pentru a înlocui modelele Boeing 727 şi pentru a fi concurent modelelor Boeing 737 şi Douglas DC-9 (inclusiv McDonnell Douglas MD-80).

A320-germanwings_10
Foto: independent.co.uk
foto: independent.co.uk
foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk
foto: independent.co.uk
foto: telegraph.co.uk
foto: independent.co.uk
foto: telegraph.co.uk
foto: independent.co.uk

UPDATE 13:36 –  Cel mai probabil nu exista supravietuitori in urma tragediei avatice produsa marti pe teritoriul Frantei. Le Parisien scrie în ediția electronică, citându-l pe preşedintele francez, Francois Hollande, că sunt slabe șansele ca cineva să fi scapat din teribilul accident. 

Pe de alta parte, premierul francez Manuel Valls a declarat că ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a plecat spre locul accidentului.

Compania Germanwings este o subsidiară a Lufthansa.

 

Tragedie aviatică. Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sud-estul Franţei. Potrivit autorităților străine, la bordul aeronavei se aflau 142 de pasageri plus 6 membri ai echipajului, accidentul fiind confirmat de Direcţia Generală a Aviaţiei Civile şi de jandarmeria franceză.

Potrivit postului France TV, avionul decolase de la Barcelona (Spania) şi se deplasa către Dusseldorf (Germania). Aparatul de zbor, care avea la bord 148 de oameni  s-a prăbuşit în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

Două elicoptere ale jandarmeriei franceze au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul.

REVENIM CU DETALII!

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.