Tragediile se ţin lanţ! Până când va mai fi DN2 E85 “şoseaua morţii”?

0
2775

DN2 E85 şi-a câştigat, în ultimii ani, renumele sumbru de “şoseaua morţii”. Poliţişti, ONG-uri, oameni simpli au atras de multe ori atenţia că şoseaua e subdimensionată pentru valorile prea mari de trafic. Din nefericire, rămâne singura cale de legătură între Moldova şi capitala ţării.
Pe hârtie, în câţiva ani Moldova va fi legată de Bucureşti de un drum de mare viteză. Şoseaua pentru care CNAIR tocmai a încheiat primele contracte de proiectare va rămâne încă mult timp doar un vis. Şi până când drumul expres sau autostrada vor fi gata, vor muri oameni în continuare.
Din păcate, din ce în ce mai mulţi oameni mor pe această şosea.

Duminică, 23 septembrie, 4 oameni au murit într-un accident la Pădureni, Vrancea. O altă persoană, o tânără de 27 de ani, a murit în aceeaşi zi pe acelaşi drum, la Goleşti.
La doar o săptămână, pe 30 septembrie, alţi 3 oameni şi-au găsit sfârşitul pe aceeaşi şosea. 8 oameni au murit, doar în Vrancea, în doar două zile.
Asociaţia Pro Infrastructură a lansat în spaţiul public ideea transformării DN2E85 într-un drum pe care să se circule în sistem 2+1 alternativ.
Un amplu material despre ce presupune acest tip de şosea şi care ar fi avantajele puteţi citi aici: Cum poate DN2 să devină de 5 ori mai sigur: CITEȘTE AICI!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.