Transplantul de celule stem, și la Spitalul Universitar din Capitală

0
107

Noi șanse la viață pentru bolnavii de leucemie ori alt tip de cancer al sângelui. Noi oportunități pentru tratarea acestei categorii de maladii se ivesc odată cu deschiderea la Spitalul Universitar Bucureşti a celui de-al cincilea centru de transplant de celule stem, din ţară.

În România, sute de persoane au nevoie de transplant de celule stem iar prin deschiderea noului centru de la Spitalul Universitar acestea  au o şansă în plus la vindecare. Noul centru are cinci camere sterile, toate dotate cu paturi electrice de Terapie Intensivă, aparate de monitorizare a funcţiilor vitale, dar şi un sistem performant de filtrare a aerului.

În total, investiţia făcută de Asociaţia “Dăruieşte Viaţa” se ridică la 600.000 de euro, bani care nu provin de la bugetul de stat, nici din fonduri europene, ci au fost strânşi în campanii sociale.

Pentru ca acest centru să funcţioneze ar fi nevoie de 20 de asistente. Oficialii promit că aceste posturi vor fi scoase la concurs după ce se va semna acordul cu Casa Naţională de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.