Transportatorii ar putea organiza un protest naţional în iunie

0
212

Transportatorii ar putea un mega protest national în luna iunie dacă legea RCA nu va fi votată în Parlament până atunci sau dacă Guvernul nu adoptă o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce prevederile noii legislaţii.

Transportatorii au anunţat iniţial un protest la nivel naţional în data de 18 aprilie, din cauza nemulţumirilor generate de scumpirea poliţelor de asigurare de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) şi de unele prevederi existente în proiectul legii RCA.

Între timp, protestul din 18 aprilie a fost anulat, iar una dintre cauze ar fi fost riscul de politizare.

Transportatorii au dubii că legea RCA, care se află în prezent în dezbatere în comisia de buget-finanţe a Senatului, va fi votată până la 1 iulie, data începerii vacanţei parlamentare, şi pregătesc un posibil protest în luna iunie.

Protestul va avea loc în toate marile oraşe ale ţării, dacă prevederile existente în actualul proiect de lege nu sunt adoptate în luna iunie, iar numărul autovehiculelor care ar putea participa la această mişcare va fi de circa 40.000, potrivit reprezentanţilor transportatorilor.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.