Transportatorii, fără frică de Covid. Încă un șofer de microbuz a fost amendat pentru că luase mai mulți călători decât trebuia

0
459

9.000 de lei este amenda pe care un șofer a primit-o vineri, după ce, într-o acțiune pe linia Covid-19, polițiștii l-au prins că își încărcase aproape la refuz cu călători microbuzul pe care îl conducea. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au oprit microbuzul de transport public de persoane pe Bulevardul Brăilei, la ora 15.30, iar din interior tot coborau călători, ceea ce a dat de bănuit. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 15 persoane în plus față de numărul de locuri pe scaune, prevăzut în certificatul de înmatriculare, respectiv 21. Pe parcursul weekendului aceasta nu a fost singura amendă, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind în valoare de peste 17.000 lei.

controale covid 1 - Transportatorii, fără frică de Covid. Încă un șofer de microbuz a fost amendat pentru că luase mai mulți călători decât trebuiacontroale covid 3 - Transportatorii, fără frică de Covid. Încă un șofer de microbuz a fost amendat pentru că luase mai mulți călători decât trebuia

Oamenii legii au promis că vor intensifica verificările și așa s-a și întâmplat: peste 800 efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Ministerului Sănătății au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic. Au fost verificate în total 269 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind totodată verificate 155 de mijloace de transport, din care 112 mijloace de transport în comun. O altă cifră a weekendului este 1.500 – numărul de persoane care au fost legitimate în cadrul acțiunilor.

Echipele de control au depistat 144 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur! Suntem și vom fi prezenți în toate zonele aglomerate de pe raza județului. Evitați aglomerările, respectați numărul de persoane la un eveniment, protejându-vă astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur! Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, transmis polițiștii vrânceni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.