Transportul elevilor va fi decontat de consiliile județene și Ministerul Educației | Premierul Ciucă: Ministerul Educației “Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”

0
240

Deconturile pentru transportul elevilor va fi suportat de către administrațiile județene și Ministerul Educației. Așa cum este prevăzut în lege, transportul elevilor nu poate fi decontat integral elevilor, fapt pentru care sarcina va cădea pe umerii consiliilor județene și Ministerului Educației. Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni cu reprezentanții consiliilor județene și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întâlnire la care s-a discutat despre anul școlar 2022-2023. “E nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor. România educată  înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor. UNCJR și Ministerul Educației vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat Ciucă, citat de  Edupedu.ro. Metodologia pentru decontarea navetei școlare nu privește gratuitatea transportului elevilor din învățământul preuniversitar, ci modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport a elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu. Potrivit “Ordinului privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu”, intrat în iulie 2021 în vigoare, suma maximă aprobată pentru decontarea navetei la nivel de județ este de 171 de lei pe lună – sumă care se aplică pentru cea mai mare distanță, anume de 50 de kilometri. Articolul INTEGRAL poate fi citit pe EDUPEDU.RO

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.