UPDATE: Trășculescu CONDAMNAT la 7 ANI DE ÎNCHISOARE

0
270
UPDATE : La aproape 2 ani de proces, Tribunalul București l-a găsit vinovat pe fostul deputat de Vrancea, Alin Trășculescu, de toate faptele de corupție acuzate de procurorii DNA.

Condamnă pe inculpatul TRĂŞCULESCU Alin – Silviu la următoarele pedepse: a). 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (… ) b). 2   ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (…) c). 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (…) d) 5  ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (… ) contopeşte cele patru pedepse principale şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, acesta urmând a executa în final o pedeapsă rezultantă de 7 ani închisoare.

se arată în soluția magistraților Tribunalului București

Zilele petrecute de Alin Trășculescu în spatele gratiilor vor fi scăzute din pedeapsă. Sunt prea puține, însă, întrucît el a stat mai puțin de două săptămîni în arest preventiv. El a fost reținut pentru 24 de ore în noiembrie 2012, atunci cînd procurorii DNA l-au ridicat în urma unui flagrant. Ulterior, după ce și-a dat demisia din Parlament pentru a se pune la dispoziția anchetatorilor, a fost arestat preventiv, însă a fost eliberat după mai puțin de două săptîmâni, fiind cercetat și apoi judecat în libertate. Tot astăzi, instanța a dispus confiscarea sumei de 160 de mii de lei de la fostul deputat de Vrancea.

Alături de Trășculescu au fost condamnați la închisoare  și complicii săi – Marian Varvariche a primit 5 ani, Dorian Geolfan – 5 ani și 7 luni și Adrian Ene – 5 ani, în toate cazurile fiind vorba de pedepse cu executare. Anul trecut, afaceristul Marian Calotă, un alt complice de-al lui Trășculescu, a fost condamnat la rîndul lui la închisoare într-un dosar din care a fost disjuns cel care  ajuns azi la acest prim verdict.

Conform rechizitoriului procurorilor DNA, cei cinci s-au asociat pentru a obține bani de la un afacerist bucureștean, Mircea Vintilescu, cel care a denunțat totul la DNA. Inițial, omului de afaceri i se ceruseră 50 de mii de euro, însă această sumă a fost majorată până la 150 de mii de euro, bani în schimbul cărora deputatul de la acea vreme ar fi trebuit să-i înlesnească obținerea de contracte pe bani publici de la Ministerul Dezvoltării.

Sentința de astăzi nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

7 ani de închisoare cu executare! Este sentinţa primită astăzi de fostul deputat de Vrancea Alin Trăşculescu, pe care Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, la doi ani de la începerea procesului.
Este un verdictul greu, dar nu si definitv,  pe care fostul parlamentar vrîncean în poate contesta cu apel în termen de 10 zile. Magistratii l-au găsit vinovat pentru toate infractiunile de care a fost acuzat de procurorii anticoruptie, iar instanţa a dispus ca acesta să primească pedeapsa cea mai grea. Trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi asociere pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă sunt faptele care i-au adus condamnarea lui Trăşculescu. Pedepse cu închisoarea au primit şi complicii săi, trimişi la rîndul lor în judecată de DNA, în urma unui flagrant care a avut loc înaintea startului campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012. (C.T.)
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.