Trei aleși și un fost primar din Vrancea, declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate

0
2323

Trei aleși și un fost primar din județul Vrancea au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate. Potrivit unui comunicat postat joi pe site-ul instituției, cei patru sunt Ionel Fistoc, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bordești, Stan Done, consilier la Nereju, Vasile Moldoveanu, fost primar al comunei Bordești și Nicolae Țandără, primarul de la Gura Caliței.

Conform ANI, Nicolae Țandără, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 octombrie 2012 – 31 decembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru al Consiliului de Administrație la Școala Gimnazială Gura Caliței.

Vasile Moldoveanu, fost primar la Bordești, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 ianuarie 2011 – 07 mai 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bordești.

Consilierul Stan Done de la Nereju, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât S.C. Donandi For S.R.L., societate comercială la care deține calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria Nereju un contract de cu o valoare totală de 20.000 lei cu TVA, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Ionel Fistoc, de la Bordești, s-a aflat în conflict de interese administrative întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Bordești privind concesionarea unor suprafețe de pășune comunală către Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli Bordești, în cadrul căreia soția sa deține calitatea de membru fondator.

Ulterior adoptării acestei hotărâri, Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli Bordești a încheiat un contract de concesiune cu Consiliul Local Bordești ce are ca obiect exploatarea  suprafeței de 217,29 ha de pașune pe o perioadă de 5 ani.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1)  şi (2) din Legea 393/2004, susțin inspectorii ANI.

Conform ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează  Agenția Națională de Integritate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.