Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 2 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateTrei elevi de la Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani au adus...

  Trei elevi de la Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani au adus județul Vrancea pe podium la un concurs organizat de Ministerul Justiției

  Elevii vrânceni ai clasei a X-G, profil Științe sociale-Engleză intensiv, a Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, au adus Vrancea pe podium la Concursul Național cu tema “Legile se aplică și pe net”. Concursul a avut ca scop atragerea elevilor în dezbaterea unor teme juridice și a fost o acțiune de interes public organizată de către Ministerul Justiției în colaborare cu Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înaltă curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție și Uniunea Naționala a Barourilor din România. Concursul s-a adresat elevilor din învățământul liceal, la nivel național. Astfel, trei elevi ai clasei a X-G, profil Științe sociale- Engleza intensiv de la Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, sub îndrumarea doamnei profesor de istorie Corina Elena Agache, au fost printre cei mai buni din țară și au urcat pe podium obținând următoarele premii:

  • Avram Francesca Denisa – premiul I – cu lucrarea “Cicatricile anonimatului din Social Media”
  • Pelin Vlad Ștefan și Mitu Miruna – Premiul II – cu lucrările “Responsabilitatea in on-line, maniera de protejare și dezvoltare a identității individuale” și respectiv “Hărțuirea in mediul on-line”.

  Lucrările câștigătoare pot fi vizualizate pe pagina https://www.just.ro/educatie-juridica-in-scoli/. Juriul a fost format de către un reprezentat al fiecărei instituții participante, care a acordat câte o nota de la 1 la 10 pentru fiecare lucrare, iar ordinea finală a constat în media aritmetică a notelor acordate. S-au acordat în total 15 premii. Micii vrânceni câștigători, sub îndrumarea doamnei profesor, au dat dovada de abilități deosebite în dezbaterea temelor juridice, creativitate, exprimare corecta a noțiunilor și conceptelor juridice și nu în ultimul rând un grad mare de conștientizare privind efectele și riscurile utilizării internetului în rândul tinerilor. Elevii și profesorii au fost felicitați prin e-mail de către reprezentanții instituțiilor organizatoare, urmând sa între în posesia premiilor, respectiv o tabletă pentru Locul I și căști Bluetooth pentru elevii clasați pe locul II.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  FOTO! 60 de șahiști au sărbătorit Ziua Națională a României la un concurs de șah rapid

  Ziua Națională a României a fost sărbătorită de micii șahiști focșăneni printr-un concurs de...

  VIDEO! 50 de polițiști din cadrul IPJ Vrancea înaintați în grad de Ziua Națională a României

  SĂ FIM MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI! 1 DECEMBRIE - Ziua Națională, o sărbătoare a tuturor...

  ULTIMA ORĂ! Impact frontal între două autoturisme la ieșirea din Bolotești! Două persoane au fost rănite

  Impact frontal între două autoturisme pe drumul național 2D, la ieșirea din Bolotești către...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Viscolul închide primul tronson de drum național în Vrancea!

  „S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea. Viscolul puternic și cantitatea...