Trei zile de SPECTACOL ABSOLUT! Începe Focșani Blues Festival, cu muzică de calitate

0
233
Focșani Blues Festival, un eveniment privat care aduce la Focșani muzica de calitate, va începe vineri, 7 septembrie. Ajuns la ediția cu numărul 3, festivalul va aduce iubitorilor de muzică bună ,momente de neuitat.

Ziua 1 a festivalului, vineri, 7 septembrie, va fi deschisă de Ben Poole, unul dintre cei mai buni chitariști din Europa, lăudat de nume mari precum Classic Rock Magazine, Jeff Beck, Garry Moore și Paul Jones. Muzica lui are la bază blues-ul cu influențe rock. Tot vineri seară pe scenă urcă Nico Brina, care va încânta publicul cu ritmuri Boogie-Woogie și rock n’ roll. Prima seară este închisă de către Joe Louis Walker, o legendă a chitarei, care a fost recrutat de ‘’The Blues Foundation’’ în ‘’The Blues Hall of Fame’’. NPR Music l-a numit pe Walker “un simbol legendar, care împinge mereu limitele blues-ului modern”.

A doua seară va fi deschisă de Headline Blues Band, câstigătorii Swedish Blues Challenge din 2016 și reprezentanții Suediei în 2017 la European Blues Challenge. Tot sâmbătă seară pe scenă urcă și Southern Avenue, trupă originară din Memphis care întruchipează sufletul orașului natal pe ritmuri de blues și gospel. Ziua a doua este închisă de către Dwayne Dopsie & the Zydeco Hellraisers, trupă care nu are doar influențe Zydeco, aceștia adaugând și ritm de blues, funk, rock n’ roll, reggae și pop.

În ultima seară, pe 9 septembrie, pe scena din Piața Unirii vor urca Detonics care, inspirați de West Coast Blues, cântă mai ales swing și boogie. Muzica lor creativă și explozivă fără a adăuga prea mult la sunetul tradițional surprinde publicul. În aceeași zi, FBF o aduce pe scenă pe JJ Thames. Spectacolul acesteia este o călătorie din Mississippi până în Memphis, cu o mică oprire în Detroit. Aduce ritmuri de blues și balade soul specifice unui juke point din Mississippi. Festivalul de anul acesta este închis de către Shemekia Copeland, cântăreața cu nominalizări Grammy în 2000 și 2002. Declarată în 2011 de către orașul Chicago și statul Illinois drept ‘’Noua Regină a Blues-ului’’, aceasta a interpretat la Casa Albă pentru președintele Obama și prima doamnă în 2012.

În ediția din acest an, MC al Festivalului va fi Berti Barbera, cunoscut actor, cântăreț, compozitor și prezentator de televiziune din România.

blues-festival-program

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.